ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

      
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ΚΕΠ Υγείας για την πρόληψη σημαντικών παθήσεων»

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Ιουνίου, στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού, η Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ΚΕΠ Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων, με την συνδιοργάνωση του Εθνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το Δήμο Αγ. Αναργύρων Καματερού καιτο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού.

Πλήθος Δημοτών παρακολούθησαν την Ημερίδα, την οποία προλόγησε ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Καματερού, κύριος Σαράντης Νικόλαος. Τον λόγο πήρε ο κύριος Παντελιάς Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των Δήμων με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο και των ΚΕΠ Υγείας. Συντονίστρια της ομιλίας ήταν η κυρία Πομώνη Σούλα, προϊσταμένη ΚΑΠΗ Δ. Αγ. Αναργύρων Καματερού.

 

Στη συνέχεια, ο κύριος Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, πήρε το λόγο και μίλησε γιατο ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και για τις στοχεύσεις των ΚΕΠ Υγείας, οι οποίες στηρίζονται σε δύο πυλώνες:

 

Πρώτον, την ενημέρωση και την προαγωγή της Υγείας για όλους τους πολίτες.  

«Στόχος η γνώση που θα αλλάξει τις συμπεριφορές στον τρόπο ζωής μας για να γίνουμε όλοι πιο υγιείς», τόνισε ο κ. Παπασπυρόπουλος.

 
 
 
 

Δεύτερον, την  εξειδικευμένη ενημέρωση για συγκεκριμένες ασθένειες που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας της χώρας (περιγράφονται πιο κάτω).

«Για να πετύχουμε όμως τους στόχους μας, θέλουμε τη συνεργασία, τόσο των πολιτών, όσο και των Παρόχων  Υγείας, με ειδική μέριμνα για τους άπορους συμπολίτες μας»,υπογράμμισε.

 

Τέλος, η γιατρός Σδράλια Κωνστάντια, μίλησε για ταΠρωτόκολλα των Διαδικασιών Προληπτικής Ιατρικής προς τους Πολίτες και για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών και συχνών νοσημάτων. Καθώς, επίσης, και για τη δυνατότητα που έχει ο Δημότης σε λίγο χρονικό διάστημα να ενημερώνεται μέσω ειδικού λογισμικού από τα ΚΕΠ Υγείας, για τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις :

  1. ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ
  2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
  3. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
  4. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
  5. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
  6. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
  7. ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ
 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος Πολιτισμού Αθλητισμού, κύριος Παπαγεωργίου Περικλής, ηΔιευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής, κυρία Αγγελική Οικονομοπούλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρία Τζένη Ξύδη-Ζαλακούδη, κυρία Καρκαλέτση Παναγιώτα και κύριοςΜαξούρας Θεόδωρος.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό προς τους ομιλητές, όπου επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, η σημασία της σωστής επικοινωνίας ασθενούς και ιατρού, αλλά και η υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών πρόληψης, όπως η αποφυγή του καπνίσματος, η υγιεινή διατροφή, η τακτική ήπια άσκηση.

 
 
 
 
 
 
 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο  κύριος Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Την Ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κύριος Σαράντης Νικόλαος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πλήθος Δημοτών παρακολούθησαν την Ημερίδα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κύριος Σαράντης Νικόλαος. με την  κυρία Πομώνη Σούλα, προϊσταμένη ΚΑΠΗ Δ. Αγ. Αναργύρων Καματερού και τον Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης  κύριο  Παντελιάς Νικόλαο.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share this post