Πολύ Πλήθος και Μεγάλη Συγκίνηση στην Παρουσίαση του Βιβλίου Ιστορίας του Καματερού.

Ασφυκτικά γεμάτο το κινηματοθέατρο «Μελίνα» στην παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίας του Καματερού.
 
Μπροστά σε ένα ιδιαίτερα πολυπληθές ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά το κινηματοθέατρο «Μελίνα» έγινε την Κυριακή 18 Μαρτίου η παρουσίαση του Ιστορικού και Λαογραφικού Έργου «Το Καματερό. Ο Τόπος, Ο Χρόνος, οι Άνθρωποι».
Όπως τόνισε και στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης: «Πάνω στην καμπή της τοπικής ιστορίας που αποτελεί η συνένωση των δυο Δήμων, Άγιοι Ανάργυροι και Καματερό, έρχεται το έργο αυτό να σηματοδοτήσει ότι η τομή γίνεται μέσα στη συνέχεια, ότι η τοπική μας κοινωνική και πολιτιστική ιστορία συνεχίζει αδιάσπαστα την πορεία της μέσα στο νέο, πιο δυναμικό περιβάλλον.
Το έργο αυτό καταγράφει στοιχεία από διάφορες πηγές για να δώσει ολοκληρωμένα την εικόνα της ιστορικής διαδρομής της πόλης και των ιδιαίτερων στοιχείων της τοπικής κοινωνίας.
Η δουλειά που έχει γίνει από την ομάδα ιστορικής και, λαογραφικής έρευνας με επικεφαλής τον μελετητή της τοπική ιστορίας κ. Ανδρέα Μηλιώνη είναι εντυπωσιακή στο εύρος της μελέτης, στο βάθος των ιστορικών και λαογραφικών λεπτομερειών, στον όγκο του φωτογραφικού υλικού.
Ο κ. Ανδρέας Μηλιώνης είναι και ο συγγραφέας του ιστορικού λευκώματος «Η Πόλη των Αγίων» για τους Αγίους Αναργύρους που εκδόθηκε το 2009. Τα δυο έργα μαζί αποτελούν πλέον τους δίδυμους πυλώνες για την παρουσίαση και προβολή της ιστορίας του Δήμου μας και την μετάδοση της στις νεότερες γενιές.
Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στον τ. Δήμαρχο Καματερού κ. Νικήτα Καμαρινόπουλο που οργάνωσε την συγγραφή και έκδοση του έργου αυτού, σαν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, στην ομάδα ιστορικής και λαογραφικής έρευνας του Καματερού, στον Σύλλογο Γιορντάνι και σ’ όλους όσους συνέβαλαν στην συγγραφή και έκδοση του βιβλίου αυτού».
Ενώ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Γιάννης Κουτελιέρης επισήμανε ότι:
«Είναι μια παρουσίαση πλήρης αλλά και ζωντανή, σε ρέουσα γλώσσα που συγκινεί τον αναγνώστη και τραβάει το ενδιαφέρον του, εμπλουτισμένη με φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που με τον τρόπο αυτό όχι μόνο διασώζεται στο διηνεκές αλλά περιέρχεται σε γνώση της πλειοψηφίας των κατοίκων και βέβαια της νέας γενιάς μας.
Γιατί ποια αξία έχουν τα αρχεία και η ιστορική γνώση αν δεν αποτελούν κτήμα και περιουσία των ανθρώπων, εφόδιο τους για την κατανόηση του κόσμου και της κοινωνίας μας;»
Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν αντίτυπα του βιβλίου, το οποίο πέραν του ποιοτικού περιεχομένου του χαρακτηρίζεται και από την καλαισθησία και επιμέλεια της έκδοσης.
Ήταν συνολικά μια συγκινητική αλλά και ιστορική βραδιά για το Καματερό και τους κατοίκους του.
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα