ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Το αφιέρωμα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο φιλολόγων Δυτικής Αττικής

 
 

Μ’ ένα αφιέρωμα στον ποιητή Φώτη Αγγουλέ εορτάστηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, ώρα 18.30 μ,μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο « Σπύρος Αποστόλου » η ημέρα ποίησης. Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το Σύνδεσμο φιλολόγων Δυτικής Αττικής (ΣΦΔΑ), διοργάνωσε μια καταπληκτική βραδιά μεταδίδοντας τη συγκίνηση και την αίσθηση του έργου του μεγάλου αυτού ποιητή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Παιδείας κ. Γιάννης Κουτελιέρης και ο ποιητής , Γενικός έφορος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, κ. Τάσος Μακράτος , όπου σημαντικό λόγο  και ξεχωριστό τρόπο  μίλησαν για τον ποιητή Αγγουλέ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πεζογράφοι, ποιητές, πολίτες που ενδιαφέρονται για την ποίηση. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά o  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Παντελιάς, η  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Αναργύρων Καματερού κα. Θεοδοσία Στίγκα, ο τεως προιστάμενος της Β/θμιας Εκ/σης Γ’ Δ/νσης Αθήνας κ. Ζούμπος, ο νυν προιστάμενος της Β/θμιας εκ/σης Γ’ Δ/νσης Αθήνας κ. Ζαφειρακίδης, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΕΦ κ. Σπ. Τουλιάτος, εκπρόσωποι της Εταιρείας και του περιοδικού « ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» κα. Δεουδέ και κα. Βερώνη, αντιπρόσωποι του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγ. Αναργύρων, τέως και νυν Δ/ντές σχολείων της περιοχής Αγ. Αναργύρων Καματερού, φίλοι και μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας. Οι ομιλίες των κας Μπαρδάνη Σοφίας, φιλολόγου λογοτέχνιδας, Προέδρου του ΣΦΔΑ και μέλους της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών για τον « αγωνιστή και ποιητή »,και τον κ. Ευάγγελο Παπαδημητρίου , φιλολόγου Γ.Γ. του ΣΦΔΑ και τέως Δ/ντή του 6ου Λυκείου Ιλίου «για τη ζωή του Αγγουλέ», δημιούργησαν έντονη συγίνηση και οι απαγγελίες των ηθοποιών Μπαμπαίτη Ερμιόνης και Σφενδυλάκη Νατάσας προκάλεσαν συναισθήματα περηφάνειας αλλά και έντονη αισθητική απόλαυση. Στη συνέχεια ακούστηκαν ποιήματα του Αγγουλέ από σπουδαίους συνθέτες, τα οποία σιγοτραγουδούσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα. Άννα Μπουρατζή-Θώδα , ποιήτρια πεζογράφος, ταμίας της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών με λόγο ιδιαίτερα μεστό και ξεχωριστή ευαισθησία.

Ήταν πράγματι, κατά κοινή ομολογία των παρευρισκομένων μια ιδιαίτερη λογοτεχνική βραδιά που άγγιξε τις καρδιές όλων. Η ποίηση, η ζωή και η γενναιότητα ενός ανθρώπου που τίμησε και τιμά τη νεότερη ελληνική μας ποίηση, με το έργο του και με τη ζωή του , την πατρίδα και το λαό μας.

Share this post