Ευχαριστίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Ευχαριστίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου
Αγίων Αναργύρων – Καματερού. 
Προς όλους όσους προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τις ημέρες των εορτών.
 
HΚοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού αναπτύσσει Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής, τα οποία, κάθε χρόνο, εντείνονται την περίοδο του Δεκεμβρίου εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  
Βασική διάσταση των Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αναδεικνύεται σε απολύτως αναγκαία στάση και συμπεριφορά στη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη, κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Η πραγματοποίηση των Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αξιοποίηση της συνεισφοράς διαφόρων φορέων, αλλά και απλών ανθρώπων της πόλης μας. Γι’ αυτό τον λόγο, η Κοινωνική Υπηρεσία επιθυμεί να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνέδραμαν στα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δεκεμβρίου.
Πρώτα απ’ όλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους της πόλης μας, που προσέφεραν ό,τι μπορούσαν σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με σκοπό αυτά να διανεμηθούν σε όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α’βάθμιας και της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού, καθώς και τους μαθητές και τους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας για προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Γνωρίζουμε ότι πολλά σχολεία της περιοχής συγκεντρώνουν και προσφέρουν τρόφιμα ανεξάρτητα από τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ωστόσο η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Επίσης, η ανταπόκριση των μαθητών και των οικογενειών τους μας δίνει ένα πολύ θετικό μήνυμα ελπίδας, καθώς δείχνει ότι σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς η κοινωνική αλληλεγγύη και η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο είναι ριζωμένη σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν.
Επιθυμούμε επίσης να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Oμάδα Εθελοντών  «ΔΡΑΣΗ», που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων καθώς και στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού της πόλης μας. Η πολύπλευρη προσφορά των εθελοντών αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πολύτιμη στη στήριξη 40 οικογενειών με σοβαρές ανάγκες.
Κατόπιν χορηγίας του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς (ΣΕΚΛΑ), η Κοινωνική Υπηρεσία μπόρεσε να προχωρήσει στη διανομή λαχανικών σε περίπου 100 οικογένειες της πόλης μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συνδέσμου για την ευαισθησία που επέδειξαν και για την ευγενική προσφορά τους.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Ιατρό Παθολόγο κ. Γεώργιο Γεωργούση, ο οποίος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος προσέφερε γαλοπούλες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες 15 οικογενειών της πόλης μας.
Ευχαριστούμε επίσης την ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Υιοθεσίας ορφανών παιδιών στην Ελλάδα. Το έργο των φορέων που δραστηριοποιούνται σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πολύτιμο.
Ευχαριστούμε θερμά την UNESCO, σε συνεργασία με την οποία πραγματοποιήθηκε η διανομή καινούργιων ειδών ένδυσης σε οικογένειες της πόλης μας.
Εκτός από τους απλούς ανθρώπους και τους διάφορους φορείς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέδραμαν τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε». προσέφερε δωροεπιταγές αξίας 300 ευρώ προκειμένου να διατεθούν στην αγορά τροφίμων για τους δικαιούχους.
Η εταιρεία «LIDL» προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης και περιποίησης για βρέφη και μικρά παιδιά προκειμένου αυτά να διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από τέτοια είδη.
Η εταιρεία «ΜΕΛΙΣΣΑ» προσέφερε ποσότητα ζυμαρικών για να διανεμηθούν σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.
Η εταιρεία «MISKO» επίσης προσέφερε ποσότητα ζυμαρικών με σκοπό τη διανομή σε άτομα που έχουν ανάγκη.
Όλοι οι παραπάνω, μεμονωμένα άτομα, φορείς και εταιρείες, με την προσφορά τους αποδεικνύουν πως το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι ζωντανό και μας δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτό το μήνυμα θα συγκρατήσουμε για τη νέα χρονιά, ένα μήνυμα που μας δίνει ελπίδα μέσα στις δυσχέρειες της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.
Ευχαριστούμε πολύ.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
 

Μοιράσου την σελίδα