ΜΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΚΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΣΑ

To κείμενο της επιστολής του Δημάρχου προς τους κ.Γ.Μανιάτη, Αθ.Τσαυτάρη, Δ.Καλογερόπουλο και προς την κυρία Π.Μπάτσου,έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στην πόλη του Καματερού προξενώντας σοβαρές καταστροφές στην πόλη, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην κατακλυσμιαία ροή νερού από τον ορεινό όγκο του Ποικίλου, ροή έντονη λόγω και του πρανούς του εδάφους.

Σας επισημαίνουμε ότι στο Ποικίλο Όρος στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού δεν έχουν εκτελεστεί ποτέ έργα συγκράτησης των υδάτων (φράγματα).

Προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων πλημμυρικών φαινομένων στο Καματερό, σας ζητάμε την άμεση εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών ανάσχεσης των ομβρίων υδάτων στο Ποικίλο Όρος πάνω από την πόλη του Καματερού.

Σας τονίζουμε ότι η υπομονή των κατοίκων του Καματερού έχει εξαντληθεί ενώ περισσεύει η αγανάκτηση τους για τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού.

Ελπίζω στην ταχεία ανταπόκριση σας, ώστε να μην ξαναπεράσουμε εφιαλτικές νύχτες όπως αυτή της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου.

 

                                                                                                                                   Ο Δήμαρχος

                                                                                                                     Νίκος Α. Σαράντης»

 

Μοιράσου την σελίδα