Όμορφες Βραδιές στις "Γειτονιές Πολιτισμού 2011"

Όμορφες βραδιές στις «Γειτονιές Πολιτισμού 2011» του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
 
Συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη»
 Την Πέμπτη 1/9/2011 στο θεατράκι Κοκκινόπουλου, παρακολουθήσαμε τη συναυλία αφιέρωμα στα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου από το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη».
 Η συναυλία σηματοδότησε την έναρξη των εκδηλώσεων
 «ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2011, Όλη η Πόλη μια γιορτή»
που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.
 Ήταν μια ακόμη αξιόλογη εμφάνιση του σχήματος που παρουσίασε αγαπημένα και πολυτραγουδισμένα τραγούδια του συνθέτη.
Οι μελωδίες παρέσυραν το κοινό να σιγοντάρει τους τραγουδιστές αλλά και να τους χαρίσει το πιο ζεστό του χειροκρότημα.
 
Συναυλία με Λαϊκά και Ρεμπέτικα από τον Γιώργο Μπία
 
Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημοκρατίας της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού ο Γιώργος Μπίας με την ορχήστρα του τα «Παλοτινά μεράκια», πραγματοποίησαν  ένα μουσικό σεργιάνι στις γωνιές του γνήσιου παλιού Λαϊκού, Ρεμπέτικου και Σμυρναίικου τραγουδιού.
Τη συναυλία διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου «Γειτονιές Πολιτισμού 2011, όλη η πόλη μια γιορτή».
Μέσα από τους ρυθμούς της μουσικής αναδύθηκαν ήθη και ρυθμοί συνυφασμένοι με στοίχους που τραγούδησαν τις πίκρες, τις χαρές, τους καημούς και τις αγωνίες του λαού μας.
 Τα τραγούδια που κυριάρχησαν τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα στη νεοσύστατη τότε ελληνική δισκογραφία μας συνεπήραν και μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο χωρίς σήμερα να έχουν χάσει κάτι από το άρωμά τους.
Το μουσικό σχήμα με συνέπεια και σεβασμό στο είδος αυτής της μουσικής μας παρουσίασε ένα μικρό δείγμα από δημιουργούς του λεγόμενου Ρεμπέτικου ήθους όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης ,  ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Καλδάρας , ο Μανώλης Χιώτης αλλά και της προηγούμενης σχολής του Σμυρναίικου – Μικρασιάτικου τραγουδιού όπως ο Παναγιώτης Τούντας, ο Σπύρος Περιστέρης, ο Κώστας Σκαρδέλης και άλλοι που έχουν παραμείνει άγνωστοι.
 
Επίσης, ξεκίνησαν και συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις Θεάτρου Σκιών σε πλατείες του Δήμου.
 
 
 
 
    
 
 

Μοιράσου την σελίδα