ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών  & Δικτύων

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών  & Δικτύων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα και με θέμα τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα που άπτονται της ευθύνης του Υπουργείου.

Στη συνάντηση  που σύμφωνα με την ανακοίνωση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, μετείχαν  ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπο.Με.Δι. κ. Δέδες Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας Σπύρος, οι Δήμαρχοι των περιοχών των οποίων αναφέρονται τα έργα, κ. Σαράντης Νίκος του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και κ. Ζενέτος Νίκος του Δήμου Ιλίου, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι και οι Διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών.

Τα έργα που συζητήθηκαν και έλαβαν επείγοντα χαρακτήρα ήταν:

    Το έργο της άμεσης αποκατάστασης των πρανών του Κηφισού ύψους 6.500.000€ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί άμεσα από το Υπο.Με.Δι.

    Η οριστική λύση του προβλήματος με διεύρυνση της διατομής του Κηφισού μελετάται και θα κατασκευαστεί από το Υπο.Με.Δι.

    Τα προβλήματα στη παραρεμάτια περιοχή της Εσχατιάς θα αντιμετωπιστούν με συμπληρωματική σύμβαση ύψους 9.500.000€ από το Υπο.Με.Δι.

    Το έργο του ρέματος της Φλέβας, θα χρηματοδοτηθεί από το Υπο.Με.Δι. με το ποσό των 6.000.000€.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας τόνισε ότι τα έργα αυτά που μέχρι πρότινος παρουσίαζαν μεγάλη καθυστέρηση, χρήζουν άμεσης προτεραιότητας από την Πολιτεία. Στο πλαίσιο αυτά και εφόσον ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μιας νέας ενδεχόμενης πλημμύρας, θα πρέπει να συμπράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα.

Μοιράσου την σελίδα