ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Για τη συμβολή του στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης  από το Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των ιδεών» και τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Οκτώβρης Σαλαμίνας 2013».
Μιλώντας για τον πολιτισμό, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «Οι τέχνες και τα γράμματα απευθύνονται στο σύνολο της κοινωνίας, αποτελούν πλούτο της ανθρωπότητας. Για να γίνει αυτό πράξη χρειάζονται ενεργές δομές που να διευκολύνουν την πρόσβαση κάθε πολίτη στα έργα πολιτισμού, ώστε αυτά να μην αποτελούν κτήμα των λίγων και εκλεκτών.
Ένα μεγάλο μέρος αυτών των δομών στη χώρα μας στηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σχεδόν κάθε Δήμος έχει ένα Πολιτιστικό Κέντρο ή Οργανισμό αφιερωμένο στην επαφή των κατοίκων με τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες. Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται στη χώρα μας διοργανώνονται από τους Δήμους. Πλάι στην ποσότητα υπάρχει το στοιχείο της ποιότητας, ότι πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και χάρη σ’ αυτές οι συμπολίτες μας προσεγγίζουν εκφράσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας που αλλιώς θα τους έμεναν άγνωστες».
Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης, οι κ.κ. Γιώργος Ιωακειμίδης Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, Κωσταντίνος Τζανακούλης Δήμαρχος Λάρισας, Νικόλαος Ζόρζος Δήμαρχος Θήρας, Δημήτρης Δάβαρης, Δήμαρχος Παιανίας, Γιάννης Δεκαβάλλας, Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης και Βασίλειος Βελέντζας Δήμαρχος Ερέτριας.
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα