ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
 
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που εδρεύει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Κλεισούρας στους Αγίους Αναργύρους, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του «Σχεδίου Δράσης άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας».
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη συνεργασία της ΕΚΠΟΣΠΟ «ΝΟΣΤΟΣ» και της «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ».  
Σκοπός του κοινωνικού παντοπωλείου είναι η παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες και άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη σε συνδυασμό με υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με σκοπό να βοηθηθούν και να βγουν από τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Η τελετή των εγκαινίων τελέστηκε υπό τον πατέρα Νικόλαο Γιαννακίδη, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων. 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος κ. Σαράντης Νίκος αναφέρθηκε στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος και στην αναγκαιότητα συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες της πόλης μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κος Νίκος Παντελιάς αναφέρθηκε στην βαθιά κρίση που βιώνουμε και στην αναγκαιότητα αξιοποίησης κάθε δυνατότητας ώστε να κατορθώσουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΣΠΟ «ΝΟΣΤΟΣ» κ. Λεσγίδης, παρουσίασε την δομή και τον τρόπο λειτουργίας της, όπως επίσης στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης της δράσης από την τοπική κοινότητα, ώστε να μπορέσει αυτή να ανταποκριθεί στον αυξημένο αριθμό συμπολιτών μας, που απευθύνεται για βοήθεια στις κοινωνικές δομές.
Στο πρόγραμμα εντάσσεται η λειτουργία και άλλων δομών όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή παροχής συσσιτίου, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα Χρόνου και Γραφείο Διαμεσολάβησης.
Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος πόλης Καματερού, κ. Ρέππας Ιωάννης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ. Θεοδοσία Στίγκα, κ.α.

Μοιράσου την σελίδα