ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ

«ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ»

από τους μαθητές του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

στα παιδιά των προσφύγων

 

Τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαλανδρίου, μαζί με τους καθηγητές τους, προκειμένου να παραδώσουν τα σακίδια που γέμισαν με χρήσιμα είδη στα σχολεία τους, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», την οποία από κοινού διοργανώνουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Χαλανδρίου, η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Τα παιδιά που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, εκπροσωπούσαν τους 23.676 συμμαθητές τους, από τα 139 σχολεία - Νηπιαγωγεία έως Λύκεια - και των τριών Δήμων, που συμμετείχαν στις δράσεις του «Πιάσε το χέρι μου».

Κατά την παράδοση των σακιδίων, τα παιδιά συνόδευσαν στις εγκαταστάσεις, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χαλανδρίου, Έλενα Χριστούλη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αγίας Παρασκευής, Πάνος Γκόνης κι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης & Πρόνοιας Αγίων Αναργύρων Καματερού, Νίκος Παντελιάς.

Συνολικά, παραδόθηκαν σε προσφυγόπουλα πάνω από 1000 πολύχρωμα σακίδια, γεμάτα με μολύβια, σημειωματάρια, χρήσιμα σχολικά είδη, παιχνίδια και μηνύματα για καλό ταξίδι, ειρήνη, ελπίδα και φιλία.

Στόχος εξάλλου ήταν να μοιραστούν όλα τα παιδιά στιγμές χαράς, παιχνιδιού και ξενοιασιάς, οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα προσφυγόπουλα, ν’ ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και να εφαρμόσουν στην πράξη την αλληλεγγύη.

 

Share this post