Δημοπρατήθηκε η διευθέτηση του Ρέματος της Εσχατιάς.

Δημοπρατήθηκε η διευθέτηση  του Ρέματος της Εσχατιάς.
Αναδείχθηκε ο μειοδότης. Αισιοδοξία για ταχεία
έναρξη των εργασιών.
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου η δημοπράτηση του έργου  Διευθέτησης του Ρέματος της Εσχατιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι € 83.763.000 και ο μειοδότης (Κοινοπραξία εταιριών με επικεφαλής την ΑΚΤΩΡ) προσέφερε έκπτωση 13,1 %. Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης για να προχωρήσει η έναρξη των εργασιών.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2010 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Πρόκειται για  το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Δυτική Αθήνα, για την επίσπευση του οποίου και την υπέρβαση γραφειοκρατικών καθυστερήσεων πιέζει από την πρώτη στιγμή ο νέος Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Με την ολοκλήρωση του έργου και επίσης τη διευθέτηση των δευτερευόντων ρεμάτων που καταλήγουν στην Εσχατιά θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Καματερού, θα διευκολυνθεί η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και  θα επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης του Καματερού.
 

Μοιράσου την σελίδα