ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ¨ΟΔΥΣΣΕΑΣ¨ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού ανακοινώνεται η έναρξη υποδοχής αιτήσεων ενδιαφερομένων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8», του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε ενήλικες, κατά προτεραιότητα κατοίκους του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές, κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Στο Έργο προβλέπονται τέσσερα Επίπεδα:
Επίπεδο Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας (Αρχαρίων και Ψευδοαρχαρίων), διάρκειας 125 ωρών
Επίπεδο Α2: Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας (150 ώρες), στοιχείων της Ελληνικής Ιστορίας και Ελληνικού Πολιτισμού (25 ώρες). Συνολική διάρκεια: 175 ώρες
Επίπεδο Β1: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, διάρκειας 160 ωρών, και Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών. Συνολική διάρκεια 185 ώρες
Επίπεδο Β1 (για ειδικούς σκοπούς): Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου, Ελληνική γλώσσα διάρκειας 170 ωρών και Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών. Συνολική διάρκεια 195 ωρών.
Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και σε κάθε εκπαιδευόμενο προβλέπεται να διανεμηθεί εκπαιδευτικό και επικουρικό υλικό – έντυπο και ηλεκτρονικό – με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του.
Για την  συμμετοχή σας απαιτούνται:
α) συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής
β) Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο
γ) άδεια διαμονής.
Όσον αφορά στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  δεν χρειάζεται άδεια παραμονής
Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος θα γίνονται δεκτές από τις 9.00 έως τις 15.00, εργάσιμες ημέρες, κατά το διάστημα 7 Μαϊου 2013 έως 24 Μαΐου 2013 στα γραφεία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Λεωφ. Δημοκρατίας & Ι. Μερλα , 2ος όροφος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Υπεύθυνος Εκπαίδευσης:Κανελλοπούλου Χριστίνα: 6980345508
Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού: 2132039921
 

Share this post