Εκδήλωση τιμής στην ποιήτρια και πεζογράφο Σοφία Μπαρδάνη

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού τίμησαν την ποιήτρια και πεζογράφο Σοφία Μπαρδάνη

 

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από ανθρώπους του πνεύματος, η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) τίμησε την ποιήτρια και πεζογράφο Σοφία Ν. Μπαρδάνη – Σημαντήρη, σε μια εκδήλωση με τη συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.    

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ., κ. Παύλος Ναθαναήλ, μιλώντας με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια για την κυρία Μπαρδάνη και το έργο της, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Γιάννης Κουτελιέρης.

Η συγγραφέας Σοφία Μπαρδάνη παρουσιάζοντας το έργο της μίλησε για την ποίηση γενικά και για την ύπαρξη εκείνων των προϋποθέσεων που οδηγούν την πένα του δημιουργού.

Για το σημαντικό της έργο μίλησαν επίσης, οι:

Τάσος Μακράτος, ποιητής, ερευνητής του Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Έφορος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, η Ηρώ Χρυσάνθη Αλεξανδράκη, ποιήτρια, δοκιμιογράφος, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ο Κώστας Καρούσος, Γενικός Γραμματέας της Εταιρίας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας.

Ποιήματα της Σοφίας Μπαρδάνη, απήγγειλαν με ιδιαίτερη αισθαντικότητα, οι ηθοποιοί Ιωάννα Σιμάτη και Μάγδα Ντελέζου, ενώ ερμήνευσαν μοναδικά οι συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου και Νίκος Πιπινέλης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επώνυμοι δημιουργοί – μέλη της εταιρείας, ποιητές και πεζογράφοι, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ., κ. Δημουλάς και όλα τα μέλη του Δ.Σ., ο Στρατηγός εν΄ αποστρατεία, Μιχάλης Μπαρδάνης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρησιών του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νίκος Παντελιάς, οι εκπρόσωποι του περιοδικού «Ναξιακά Γράμματα», κ. Τασία Δεουδέ φιλόλογος – ποιήτρια και κ. Σαρράς Στέφανος ποιητής και ερευνητής, ο κ. Γιάννης Τουμπακάρης ερευνητής, ο Πρόεδρος Ναξίων Αγίων Αναργύρων, κ. Αντώνης Μπελιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας, κ. Ευάγγελος Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι του συλλόγου Απειράνθου (Αθήνα), ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ναξιακών συλλόγων, κ. Καραπάτης, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Διεύθυνσης Αθήνας, κ. Θωμάς Ζούμπος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, κ. Αναστάσιος Στέφος, η Γενική Γραμματέας, κ. Γεωργία Χαριτίδου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, κ. Πλατυπόδης, η εκδότρια του λογοτεχνικού περιοδικού «Κορινθιακοί Ορίζοντες», κ. Ελένη Συκά, η Πρόεδρος των Συνταξιούχων Φαρμακουπαλλήλων Ελλάδας, κ. Ιουλία Ρούσσου, η Πρόεδρος του συλλόγου Θρακομακεδόνων, κ. Αναστασία Σπειρανάτου, η τέως Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κ. Αργυροπούλου.



 

Μοιράσου την σελίδα