Δήλωση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Ως Δήμαρχος  Αγίων Αναργύρων – Καματερού εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τις πρόσθετες περικοπές πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμπεριλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο.
Η αφαίρεση 150 εκατομμυρίων από τη ΣΑΤΑ, η μείωση των ΚΑΠ κατά 50 εκατομμύρια, η νέα μείωση των –ούτως ή άλλως ελάχιστων πια- συμβασιούχων, η ελάττωση του αριθμού των Αντιδημάρχων ακόμη και στους Καλλικρατικούς Δήμους, θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων. Ακόμη χειρότερα, από τις γενικότερες εξελίξεις διαφαίνεται ο κίνδυνος να μην αποδοθούν στην Αυτοδιοίκηση ούτε τα  απολύτως αναγκαία 450 εκατομμύρια Ευρώ που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό αλλά αποτέλεσαν αντικείμενο προφορικής δέσμευσης της κυβέρνησης μέσα στο μήνα Δεκέμβριο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα δεχθεί παθητικά την απαξίωση της και την ουσιαστική κατάργηση των κοινωφελών υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες. Ζητάμε  την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων, της εξυπηρέτησης των πολιτών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και κάθε μορφής απολύσεων στην Αυτοδιοίκηση. Όποια αναδιάρθρωση της απασχόλησης στην Αυτοδιοίκηση κριθεί αναγκαία μπορεί να υλοποιηθεί με μετακινήσεις εργαζομένων προς Δήμους που έχουν ελλείψεις προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού δεν υπάρχουν πλεονάζοντες υπάλληλοι αλλά αντίθετα μεγάλες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό.
Παράλληλα, εκφράζω τη διαφωνία μου με αποφάσεις και μέτρα που μειώνουν δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων και συνταξιούχων, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού, οι περικοπές στις συντάξεις, οι συζητούμενες νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Οι Έλληνες πολίτες και συνολικά η κοινωνία μας έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους  και κάθε νέα επιβάρυνση προκαλεί το αντίθετο από το ζητούμενο  οικονομικό αποτέλεσμα.
 

Μοιράσου την σελίδα