Διανομή τροφίμων σε απόρους.

Διανομή τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, η δεύτερη φάση του προγράμματος  διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το πρόγραμμα, για λογαριασμό του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ανέλαβε να συντονίσει και να οργανώσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «ΕΔΡΑ».
Ειδικότερα, διανεμήθηκαν 7,2 τόνοι ζυμαρικών στους δικαιούχους του προγράμματος διανομής τροφίμων, κατοίκους της πόλης μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσχέρειες. Η διανομή των ζυμαρικών πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Καματερό, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου & Αιτωλίας.  
Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 ολοκληρώθηκε και η τρίτη και τελευταία φάση του προγράμματος με τη διανομή περίπου 5,7 τόνων ρυζιού και 1200 κιλών φέτας. Η διανομή του ρυζιού και της φέτας επίσης πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Καματερό.
Σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός της διανομής τροφίμων σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Σωτήριος Καμαρινόπουλος για να δώσει το μήνυμα ότι ο Δήμος μας βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της πόλης μας και θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες με όποιο μέσο είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί.
Οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος διανομής τροφίμων ανέρχονταν στον αριθμό των 236 ατόμων. Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας εξυπηρετήθηκαν υπό τον συντονισμό των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου συμμετέχει και στο νέο πρόγραμμα διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, πάντα σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «ΕΔΡΑ», που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων (με προθεσμία την 15 Μαρτίου 2012) περιλαμβάνονται σε άλλο Δελτίο Τύπου.
Ευρύτερος στόχος είναι, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας που εφαρμόζει με συνέπεια η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, να συνεχιστούν και να ενταθούν, όπου αυτό είναι δυνατό, οι δράσεις και οι προσπάθειες της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την υποστήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.
 

Μοιράσου την σελίδα