Νίκη του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος" με επικεφαλής το Νίκο Σαράντη στις εκλογές της ΠΕΔΑ

 τΝίκη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος»
με επικεφαλής το Νίκο Σαράντη
στις εκλογές της ΠΕΔΑ.
Πρώτη δύναμη με 10 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων –Καματερού Νίκο Σαράντη.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. για να εκλέξει την Εκτελεστική Επιτροπή και τον νέο Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, που με βάση τα αποτελέσματα θα  είναι ο Νίκος Σαράντης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Εγγεγραμμένοι: 300 Ψήφισαν: 295
Λευκά:1 Άκυρα: 1
"Έγκυρα: 293 "
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : 122 ψήφους και 10 έδρες.
ΑΤΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : 111 ψήφους και 9 έδρες.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : 22 ψήφους και 2 έδρες.
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 21 ψήφους και 2 έδρες.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  : 17 ψήφους και 2 έδρες.
Στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι Ν. Σαράντης (δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού), Γ. Καπλάνης (δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας), Θ. Ορφανός (δήμαρχος Αλίμου), Παναγιώτης Ντούρος (δήμαρχος Αχαρνών), Στ. Κασιμάτης (δήμαρχος Κορυδαλλού), Δ. Μπουραΐμης (δήμαρχος Φύλης) Κ. Καλλίρης (δήμαρχος Ζωγράφου), Ν. Χιωτάκης (δήμαρχος Κηφισιάς), Κ. Ιωαννίδης (δήμαρχος Βριλισσίων), Ν. Μελετίου (δήμαρχος Ασπροπύργου), Β. Ξύδης (δήμαρχος Χολαργού), Διον. Χατζηδάκης (δήμαρχος Π. Φαλήρου),  Γ. Ιωακειμίδης (δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας), Θ. Κοτσαμπάς (δήμαρχος Πετρούπουλης),  Π. Φιλίππου (δήμαρχος Σαρωνικού) καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Γιαννακόπουλος, Β. Μαργαρίτη, Γ. Μπρούλιας.Γ. Διάκος, Αν. Καρλάς, Δ. Νικολάου Π. Χαροκόπος, Δ. Κελάφας., Π. Τσουκαλάς., Σπ. Τζιόκας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Νίκος Σαράντης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της Αττικής που ανέδειξαν το Αυτοδιοικητικό Κίνημα πρώτη δύναμη στη νέα Διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία αλλά και για μια μεγάλη ευθύνη την οποία όλοι συναισθανόμαστε πλήρως.
Θα επιδιώξουμε άμεσα τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ σε όργανο, με βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις και τη συμφωνία σε αξίες και αρχές που έχουν ήδη καταγραφεί και στις Δημοτικές Εκλογές και κατά τις εργασίες του Συνεδρίου της ΠΕΔΑ.
Ως νέο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ έχουμε πολλαπλά και σημαντικά καθήκοντα.
Να επεξεργαστούμε την υπάρχουσα εμπειρία από την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», να στηρίξουμε τους Δήμους στην υλοποίηση των νέων θεσμών, να προτείνουμε τις όποιες αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις στη νομοθεσία.
Προτεραιότητα μας επίσης είναι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της και την ομαλή ανάληψη των νέων αρμοδιοτήτων της.
Θέλω στο σημείο αυτό να εκφράσω την κοινή έκκληση των Δημάρχων, όπως ακούστηκε και στο Συνέδριο μας που μόλις ολοκληρώθηκε, για την στήριξη από την κεντρική εξουσία των κοινωνικών δράσεων και λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης, που τόσο επίκαιρες και αναγκαίες είναι μέσα στη σημερινή δυσχερή κοινωνική και οικονομική συγκυρία.
Τέλος, να επαναλάβω τη δημόσια δέσμευση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος για την άσκηση σε όλα τα επίπεδα μιας πολιτικής πρακτικής με χαρακτηριστικά τη διαφάνεια, τη δημόσια λογοδοσία, τη συμμετοχή των πολιτών, έτσι ώστε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς.»
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα