Συνάντηση του Νίκου Σαράντη και του Προεδρείου της ΠΕΔΑ με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων.

Συνάντηση του Προέδρου Νίκου Σαράντη και του Προεδρείου της ΠΕΔΑ με αρχηγούς και εκπροσώπους των  κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Διαμαρτυρία για τη μείωση των κονδυλίων του Προϋπολογισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Γραμματέα της Κοιν. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο
Συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη
Συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Γραμματέα της  Κοιν. Ομάδας  της ΝΔ Κ. Τασούλα
Συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σ. Χάλβατζή
Συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη
Συνάντηση της ΠΕΔΑ με την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντ. Μπακογιάννη
Συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη
Συνάντηση με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων είχε σήμερα (6-12) το απόγευμα στη Βουλή το Προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, υλοποιώντας σχετική απόφαση που πήρε χθες 5-12 το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ.
Στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Χιωτάκης, τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΕΔΑ Βασίλης Γιαννακόπουλος και Παντελής Χαροκόπος, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης.
Η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστα Τασούλα, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη.
Στα πολιτικά κόμματα κατατέθηκε υπόμνημα με τις θέσεις της ΠΕΔΑ για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2012.
Η ΠΕΔΑ, με δεδομένη την οικονομική ασφυξία της Αυτοδιοίκησης, διεκδικεί να μην υπάρχουν στον Προϋπολογισμό νέες περικοπές στα κονδύλια για τους Δήμους, την απόδοση όλων των παρακρατούμενων πόρων της Αυτοδιοίκησης και την επαρκή χρηματοδότηση όλων των μεταφερόμενων στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιοτήτων.
Στις συναντήσεις εκφράστηκε η κατανόηση και αποδοχή από τα κόμματα του δίκαιου των θέσεων και αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης και η επιθυμία να βρεθούν λύσεις στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μοιράσου την σελίδα