"Ξεκινάμε ένα μεγάλο αγώνα όλοι μαζί για να εμποδίσουμε την απαξίωση των Δήμων"

Ομιλία του Προέδρου της ΠΕΔΑ Νίκου Σαράντη στο έκτακτο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που έγινε την Παρασκευή 3 Αυγούστου.
Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που είχε θέμα την αιφνιδιαστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων και τις αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης είπε:
«Με τη νέα μείωση των ΚΑΠ που υλοποιήθηκε αιφνιδιαστικά αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης που μας διαμηνύονται για ακόμη μεγαλύτερη περικοπή τους προσεχείς μήνες, οι Δήμοι δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα και τη μισθοδοσία.
Η κεντρική εξουσία ουσιαστικά κλείνει τους Δήμους. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, να υπερασπιστούμε τη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών, με κάθε πρόσφορο μέσο.
Γνωρίζετε ότι γενική άποψη μου είναι πως δεν πρέπει με τις κινητοποιήσεις μας να ταλαιπωρούνται και να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Αλλά εφόσον η κεντρική εξουσία μας οδηγεί στην πλήρη αδυναμία λειτουργίας μας και στην ταλαιπωρία των κατοίκων, ας μη διστάσουμε ακόμη και να κλείσουμε εμείς με τους αγώνες μας τους Δήμους προσωρινά για να μην κλείσουν μόνιμα.
Στο έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου και στις διαδικασίες των ΠΕΔ νωρίτερα, να συζητήσουμε για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης, γιατί όλα συνδέονται πια. Τα Οικονομικά, τα θεσμικά αιτήματα, η μεταφορά αρμοδιοτήτων, οι μισθοί πείνας των πάσης φύσης εργαζόμενων, η αξιοπρέπεια των θεσμών.
Και με τις αποφάσεις μας να ξεκινήσουμε έναν μεγάλο αγώνα όλοι μαζί, Δήμοι, εργαζόμενοι, κάτοικοι για να σταματήσουμε τον κατήφορο στον οποίο μας σπρώχνουν και την πλήρη απαξίωση και διάλυση των Δήμων. Αλλιώς θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα, στην ποιότητα ζωής, ακόμη και στην επιβίωση των συμπολιτών μας».

Μοιράσου την σελίδα