ME ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας NewEventGeneration, ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς βρεφών και νηπίων, με θέμα «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 στον 3ο Βρεφονηπιακό σταθμό της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Αναργύρων. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Χριστίνα Ζατέ, Διευθύντρια Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η οποία καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κα. Μαρία Παπαναγιωτάκη, Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, Επόπτρια Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κα Κατερίνα Καράλη, Παιδίατρος, η οποία παρουσίασε τον ορισμό των εμβολίων και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη των εμβολίων. Τόνισε ότι το όφελος από τους εμβολιασμούς είναι πολλαπλό, καθώς προστατεύονται τα παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες από σοβαρά νοσήματα, δημιουργείται συλλογική ανοσία γιατί όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται σε μια ορισμένη κοινότητα, τόσο η νόσος δεν μπορεί να εξαπλωθεί. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες να νοσήσουν οι έγκυες και τα έμβρυά τους, οι ασθενείς με σοβαρά χρόνια νοσήματα, οι καρδιοπαθείς, οι υπερήλικες, οι καρκινοπαθείς υπό ανοσοκαταστολή. Ανέφερε τέλος, ότι με την εξαίρεση της χρήσης πόσιμου νερού, κανένα άλλο μέσο (συμπεριλαμβανομένων και των αντιβιοτικών) εκτός από τα εμβόλια δεν είχε τόσο σημαντική επίδραση στη μείωση της θνησιμότητας. Οι εμβολιασμοί εξαφάνισαν ή περιόρισαν σημαντικά ορισμένα πολύ σοβαρά μεταδοτικά νοσήματα (ευλογιά, διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα) και αποτελούν ένα από τα δέκα εξαιρετικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα στον τομέα της δημόσιας υγείας. Στην εποχή μας υπολογίζεται ότι 100 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάζονται μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής τους και τα εμβόλια προλαμβάνουν 3 εκατομμύρια θανάτους παιδιών ετησίως.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλήθος ερωτήσεων που έθεσαν οι γονείς στην ομιλήτρια, γεγονός ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και της ανάγκης που υπάρχει στο κοινό για ενημέρωση σε τόσο σημαντικά θέματα υγείας.

Μοιράσου την σελίδα