"ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ", Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΖΑ


«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ», Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΖΑ

στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΟΝΑΡ στους Αγίους Αναργύρους

 

Τη βραβευμένη ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια» της Μαρίας Ντούζα (2013) θα προβάλλει αυτή την εβδομάδα (από Πέμπτη 12 μέχρι και Τετάρτη 18 Μαρτίου)ο Δημοτικός Κινηματογράφος Όναρ (πρώην Μαρία Έλενα) στους Αγίους Αναργύρους.  

Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό «Το Δέντρο και η Κούνια» είναι μια ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, που αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα από τους χαρακτήρες, απροσδόκητες συνέπειες. Με αφορμή τις παλιότερες αλλά και τις νεότερες μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία συνυφαίνει την σύγχρονη πραγματικότητα με την πρόσφατη ιστορία σε ένα μοντέρνο μύθο όπου οι πρωταγωνιστές, μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές και συγκρούσεις, θα αναζητήσουν εν τέλει την μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη. 

Μετά την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, η ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια» ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις - ανάμεσά τους και Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κιν/Φου του Σαν Φρανσίσκο, Χρυσή Αφροδίτη Καλύτερης ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, Πιο Δημοφιλούς Ταινίας στο Φεστιβάλ Κιν/φου Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τορόντο κ.α.

Γυρισμένη στην ελληνική επαρχία με ένα εξαιρετικό cast όπου συμμετέχουν η Μυρτώ Αλικάκη,  ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Νίκος Ορφανός και η περίφημη διεθνώς  Σέρβα ηθοποιός Μιριάννα Καρανόβιτς (Underground, Ο Μπαμπάς Λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές), η ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της Μαρίας Ντούζαη οποία, αφού σπούδασε κινηματογράφο στο National Film and Television School της Αγγλίας, έχει γράψει και σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, και διαφημίσεις. 

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα, Σενάριο: Μαρία Ντούζα, Βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση, Παραγωγή: Μιχάλης Σαραντινός – Ελένη Ατσίκμπαση.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας Σκηνικά: Τζιοβάννι Τζανέτης Μουσική: Άννα Στερεοπούλου Παραγωγή: SteficonΣυμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Δημόσια Τηλεόραση, NOVAIntermedianetworkSerbia, PhosProductions, StefiProductions, Townfilm 

Μοιράσου την σελίδα