ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 
Μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
 
 
Χθες Πέμπτη 8 Αυγούστου τις μεσημεριανές ώρες εκδηλώθηκε φωτιά στο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».  
Η φωτιά κατασβέσθηκε γρήγορα και χωρίς να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή, με την επέμβαση υδροφόρων οχημάτων και προσωπικού των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τμημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οφείλουμε όμως να καταγγείλουμε:
Την μη λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών στο χώρο του Πάρκου, λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση του από τη ΔΕΗ.
Ότι στο Πάρκο δεν έχει πραγματοποιηθεί αποψίλωση από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται δραματικά η επικινδυνότητα κάθε εστίας φωτιάς που εκδηλώνεται.
Τη γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου στα μέσα του θέρους λόγω της αδιαφορίας των κυβερνητικών υπευθύνων. Το πράσινο στο χώρο δεν ποτίζεται, οι λίμνες και υδροβιότοποι απειλούνται.
Με την κατάσταση που επικρατεί, η συνολική καταστροφή του σημαντικότερου αστικού Πάρκου στην Αθήνα, είναι προ των πυλών.
Θέτουμε τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους και απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση του Πάρκου και να ενισχυθεί η πυροπροστασία του.
Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβαση της και την άψογη συνεργασία με το προσωπικό των Δήμων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
 
   Ο Δήμαρχος Ιλίου                                                   Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού
     Νίκος Ζενέτος                                                                                  Νίκος Σαράντης
 
 

Μοιράσου την σελίδα