Φροντίδα για τα αδέσποτα σκυλιά

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ
 
Φροντίδα για τα αδέσποτα σκυλιά
 
 
Ξεκίνησε και υλοποιείται από το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, η περισυλλογή – εξέταση – στείρωση των αδέσποτων σκυλιών που ζουν στους Αγίους Αναργύρους.
Η περισυλλογή πραγματοποιείται από συγκεκριμένο συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων και επικίνδυνων σκύλων και οι υπάλληλοι που απαρτίζουν το συνεργείο έχουν κατάλληλη αγωγή και εκπαίδευση σε θέματα μεταχείρισης ζώων. 
Τα ζώα, μετά την περισυλλογή τους, οδηγούνται στην αίθουσα αναμονής όπου γίνεται η καταχώρησή τους στο βιβλίο διακίνησης (καταχώρησης) ζώων.
Στο βιβλίο αυτό αναγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία εισαγωγής τους στο ΔI.ΚE.Π.Α.Ζ, το Δήμο και την περιοχή από την οποία περισυνελέγησαν, τη ράτσα και το χρώμα τους, την ηλικία τους, τον κωδικό τους αριθμό, τους υπεύθυνους περισυλλογής και παραλαβής των ζώων καθώς και παρατηρήσεις αυτών για την γενική εικόνα των ζώων, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή τόσο για την προστασία των ίδιων των ζώων όσο και των υπαλλήλων που έρχονται σε επαφή μ" αυτά.
Στη συνέχεια, τα ζώα οδηγούνται στην αίθουσα εξέτασης όπου ο κτηνίατρος προβαίνει στις απαιτούμενες εξετάσεις και διαγνώσεις, στην εφαρμογή της ενδεδειγμένης θεραπευτικής αγωγής όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο, καθώς και σε κατά νόμο δήλωση των νοσημάτων υποχρεωτικής δήλωσης που διέγνωσε, στην αρμόδια Κτηνιατρική Αρχή. Για τα ζώα που διαπιστώνει ότι είναι βαριά τραυματισμένα ή διαπιστωθεί ότι φέρουν ζωοανθρωπονόσους, συγκαλεί την "επιτροπή ηθικής" (αποτελείται από κτηνίατρο του ΔΙΚΕΠΑΖ και από ισάριθμα μέλη του Συνδέσμου Δήμων περιοχής Πειραιά & Δ. Αττικής και εκπροσώπους των ζωοφιλικών σωματείων), η οποία αποφασίζει για τις απαιτούμενες ενέργειες.  
Για την ολοκληρωμένη και ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, γίνεται η προγραμματισμένη από τον κτηνίατρο στείρωσή τους στο χειρουργείο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.
Κατόπιν έχουμε την διαδικασία της σήμανσης των ζώων, η οποία γίνεται με ένα microchip, ώστε να αναγνωρίζεται ότι το ζώο έχει εμβολιαστεί ή στειρωθεί.
Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων ενεργειών και εφόσον δεν συντρέχει λόγος παραμονής των ζώων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ, αυτά οδηγούνται πίσω στο χώρο από τον οποίο αποσπάστηκαν ώστε να μην υπάρχει διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας.
Να επαναλάβουμε ότι οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με αδέσποτα σκυλιά μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 2614400.
   
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα