ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 
 
 

Ψήφισμα ενάντια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερου. Το ψήφισμα μεταξύ άλλων ζητά να μην κλείσει το υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ της Ανάκασας και να ενισχυθεί το κεντρικό υποκατάστημα των Αγίων Αναργύρων.

Το κείμενο του ψηφίσματος:

 

«Η αντιλαϊκή  πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση , χαρακτηρίζεται αφ’ενός από την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με την υποχρηματοδότηση όλων των δομών υγείας και αφ’ ετέρου από την επιβάρυνση των ασφαλισμένων αναγκάζοντας τους καθημερινά να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώνουν να κλείσουν ραντεβού, να πληρώνουν συμμετοχή στις εξετάσεις , μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα, εισιτήριο στα Nοσοκομεία και συμμετοχή στη νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι Δημότες μας μαστιζώμενοι από ανεργία, συρρίκνωση και εξοντωτική αύξηση φόρων και χαρατσιών. Χωρίς πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας  βιώνουν την καπιταλιστική κρίση με τραγικές και απρόβλεπτες συνέπειες.

Εμείς σαν Δημοτική αρχή ,κινητοποιώντας τους φορείς και τους Δημότες μας θα προασπιστούμε και θα αντισταθούμε στην επίθεση ενάντια στο Δικαίωμα όλων των κατοίκων μας για Ελεύθερη και Δωρεάν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας. Η υγεία είναι λαϊκό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Απαιτούμε:  

1)     Να μην κλείσει το υποκατάστημα της ΑΝΑΚΑΣΑΣ ,να καλυφτούν τα κενά σε γιατρούς και να επαναλειτουργήσουν οι Αιμοληψίες.

2)     Το κεντρικό υποκατάστημα των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ  θα πρέπει ΟΧΙ μόνο να μην σκεφτούν το κλεισιμό του, αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί.

3)     Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου (σε βιομηχανικές περιοχές)

 
Απαιτούμε την

      -Επαναπρόσληψη των (13) Γιατρών που αυτές τις ημέρες έληξε η συμβασή   τους, αφήνοντας αναπλήρωτο κενό. 

       -Επαναλειτουργεία των Εργαστηρίων με κάλυψη των κενών οργανικών 

        θέσεων και την προμήθεια αντιδραστηρίων και αναλωσίμων.

4)     Να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο ΠΑΤΗΣΙΩΝ,κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει ιδίως για τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών,που δεν έχουν άλλες επιλογές εκτός των κεντρικών νοσοκομείων.

5)     Να μην κλείσει ούτε να συγχωνευθεί κανένα νοσοκομείο

6)     Να μην συγχωνευθεί το Ίδρυμα Αναπήρων με το ΚΑΤ

7)     Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να μπορούν να εξυπηρετούνται από τους Φυσιοθεραπευτές του Δήμου που εγράζονται στα ΚΑΠΗ

 

Ο ΔΗΜΟΣ μας θα κλιμακώσει τι ς κινητοποιήσεις του με:

 

--Επίδοση του Ψηφίσματος με παράσταση των κατοίκων στο Διευθυντή Αγίων Αναργύρων και στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ    

--Να τεθεί το Ψήφισμα σε συζήτηση στα συμβούλια των ΚΑΠΗ και να προγραμματιστούν συγκεντρώσεις των μελών τους για ενημέρωση και δράση

--Να κοινοποιηθεί το ψήφισμα στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας στα Πολιτικά Κόμματα(εκτός ΧΑ) και στον Τύπο.»

 
 

Μοιράσου την σελίδα