ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που δημιούργησαν τα παιδιά των τμημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας. Η ταινία που έχει τον τίτλο: «Μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα» παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύρου και απέσπασε θετικές κριτικές. Τα παιδιά εμψύχωσε η Ελένη Κολιοπούλου και οι καλλιτέχνες του οργανισμού Ελένη Μαράθου, Μαρίζα Κιουτσούκη και Άρης Χρυσοσπάθης.Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου» στους Αγίους Αναργύρους.


 

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον ξεχωριστό δημιουργό Άκη Πάνου θα λάβει χώρα στις 19:00 τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα» στο Καματερό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον  Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ. Συμμετέχει η έντεχνη ορχήστρα τους.


 
 

Ένα «Μουσικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι» θα μας διηγηθούν τα παιδιά από το Δημοτικό Ωδείο Αγίων Αναργύρων και το τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού με εμψυχώτρια την Ιωάννα Μητσάκου. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 το Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου», Αγίων Αναργύρων, θα γεμίσει παιδικές φωνές και Χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη.


 
 Η ποιήτρια Μαρία Ροδοπούλου παρουσιάζει την ποιητική της συλλογή με τίτλο: «Εμπόδια φτερά» την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου», Αγίων Αναργύρων. Η ποιήτρια μαζί με τον συνθέτη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη έχουν ετοιμάσει μια γιορτή Τέχνης πλημμυρισμένη από μουσική, τραγούδι και ποίηση.


 
 

Καραγκιόζη θα παρακολουθήσουν τα παιδάκια του Κέντρου βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 11:00. Το θέατρο Σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου θα χαρίσει άφθονο γέλιο με τις περιπέτειες του αυθεντικού λαϊκού ήρωα που εξακολουθεί ως σήμερα να μιλάει στις καρδιές όλων των ανθρώπων όλων των ηλικιών


 
 

Με «Χριστουγεννιάτικα δρώμενα» θα υποδεχτούν τα παιδιά από τα τμήματα Θεατρικού Παιχνιδιού του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τους δημότες την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 18:30 στην Αίθουσα Α΄ ΚΑΠΗ στους Αγίους Αναργύρους. Οι πρωταγωνιστές με εμψυχώτρια  την Ελένη Κολιοπούλου θα προσπαθήσουν να βάλουν τους παρευρισκόμενους στους γιορτινούς ρυθμούς των ημερών.


 
 
 Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών θα πραγματοποιηθεί στις 27,28,29 και 30 Δεκεμβρίου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Ο Θανάσης Σπυρόπουλος σε συνεργασία με το Πανευρωπαϊκό Σωματείο Θεάτρου Σκιών θα αποτυπώνει τη γνήσια λαϊκή τέχνη του Καραγκιόζη, που αποτελεί απόσταγμα ελληνικού πνεύματος και θυμοσοφίας καθημερινά στις 19:00 στην Αίθουσα Σπυροπούλειου Μουσείου, Δωδεκανήσου 37, Ανάκασα.
 

Μοιράσου την σελίδα