Έκκληση του Προέδρου της ΠΕΔΑ και Δημάρχου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Νίκου Σαράντη για τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Π.Ε.Δ.Α.
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής
Κότσικα 4, 104-34 Αθήνα
Τηλ: 210 3646 754-6, 3639 878
Fax : 210 3646 306, 3628 017
URL: www.pedattikis.gr
E- Mail: info@pedattikis.gr
 
 

 

                                                                 Αθήνα ,22/06/2012
                                                             Αριθ. Πρωτ. 487
 
                                                                                       Προς:
                                                                                       Ως πίνακας αποδεκτών
        
 ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
Η αδυναμία των συμπολιτών μας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ δημιουργεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Η εικόνα που διαμορφώνουν άμεσα οι Δήμοι από την επικοινωνία τους με τους πολίτες είναι διαρκώς επιδεινούμενη.
Η αδυναμία αυτή είναι πολύ έκδηλη σε άνεργα νοικοκυριά, άπορους πολίτες και σε κοινωνικά στρώματα που πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κρίσης.
Σωρευτικά και με την πρόσθετη επιβάρυνση των νοικοκυριών λόγω της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν καθυστερούμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ και κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης τους.
Η ΠΕΔΑ τονίζει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και βασική ανάγκη των πολιτών. Κατά συνέπεια, η διακοπή του ρεύματος λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών είναι απαράδεκτη, ενώ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων στη σύγχρονη μεγαλούπολη.
Ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της κρίσης, η Πολιτεία πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε οι οικονομικές δυσκολίες μέρους των πολιτών να μην προκαλέσουν επικίνδυνα φαινόμενα περιθωριοποίησης και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής. 
Οι πρόσφατες πληροφορίες για οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ δεν θα δεχθούμε να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για μια κοινωνικά ανάλγητη πολιτική. Πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις για τα οικονομικά της ΔΕΗ, που να είναι εις όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών ακόμη και αν συνεπάγονται την απώλεια προνομίων για λίγους ευνοημένους.
Ζητάμε λοιπόν την κατηγορηματική δέσμευση της Πολιτείας και της Διοίκησης της ΔΕΗ ότι δεν θα εκδίδονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για τα νοικοκυριά που έχουν αντικειμενική αδυναμία πληρωμής, αλλά θα αναζητούνται τρόποι για τη διευθέτηση του χρέους. 
Είναι αυτονόητο ότι εμμένουμε στην προηγούμενη θέση μας για την πλήρη αποσύνδεση του ειδικού τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και επίσης στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
ΝΙΚΟΣ Α. ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Πίνακας αποδεκτών
Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.
Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη                                                                                           

Share this post