Ενημερωτικές περιοδείες του Δήμου για το κλείσιμο 12 και 13 Σεπτεμβρίου

 
Ενημερωτικές περιοδείες ξεκίνησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού για το κλείσιμο του Δήμου στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
 
Ενημερωτικές περιοδείες στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού έχει ξεκινήσει ο Δήμος με σκοπό να ενημερώσει τους δημότες για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν οι δήμοι της χώρας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Τα στελέχη του Δήμου συνομιλούν με τους δημότες και ζητούν την κατανόηση τους για τα προβλήματα που θα προκαλέσει στην καθημερινότητα τους αυτό το διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των δήμων. Στην ανακοίνωση που μοιράζεται στον κόσμο επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
«Οι Δήμοι, λόγω των συνεχών μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση που έχουν ξεπεράσει το 60%, βρίσκονται μπροστά στην οικονομική κατάρρευση, την αδυναμία πληρωμών και το κλείσιμο.
Αυτό σημαίνει ότι θα αδυνατούμε να συνεχίσουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες και όλες τις λειτουργίες που εξυπηρετούν καθημερινά τους κατοίκους.
Συγκεκριμένα και πρακτικά θα έχουμε:
§        Κατάργηση του κοινωνικού κράτους που σήμερα μόνο η Αυτοδιοίκηση σηκώνει στις πλάτες της. Κλείσιμο Παιδικών Σταθμών, ΚΑΠΗ, Κοινωνικών Υπηρεσιών, φροντίδας για απόρους συμπολίτες μας κλπ.
§        Υποβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
§        Κλείσιμο όλων των δομών Αθλητισμού και Πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους.
Αυτά δεν μπορούμε να τα δεχθούμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που μας εξέλεξαν να αντιδράσουμε υπερασπιζόμενοι τα δικά τους δίκαια και συμφέροντα.
Άλλωστε οι Δήμοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές. Έχουμε ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, έχουμε συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή δημόσιο φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων. Αν αυτό είχε γίνει στο σύνολο του κράτους, η γενική κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Θα φυλάξουμε με όλη μας τη δύναμη τον κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες μας και την εργασιακή ομαλότητα στην Αυτοδιοίκηση. Ζητούμε να μη γίνει καμιά νέα περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις έως και 40%. Να μη γίνουν απολύσεις, να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία αλλά να γίνει ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού για την κάλυψη των Δήμων που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις.
Διεκδικώντας όλα αυτά και ουσιαστικά την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι όλης της χώρας αποφασίσαμε διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και πανελλαδική συγκέντρωση των Δήμων στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη στις 11 το πρωί.»
 
 
 

Share this post