Εθελοντική Αιμοδοσία στις 27 Ιουνίου, ώρες 9:00 - 13:00 στο Δημαρχείο.

Εθελοντική Αιμοδοσία τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ώρα 9:00 έως 13:00 στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
 
Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού εξυπηρετεί εδώ και χρόνια τις ανάγκες των πολιτών των Αγίων Αναργύρων σε αίμα, και πλέον των πολιτών του Καματερού επίσης. Η λειτουργία της βασίζεται στη δική σας ανιδιοτελή συμμετοχή, χάρη στην οποία εξασφαλίζετε τους οικείους σας ή κάποιον άλλο συνάνθρωπό σας, όταν προκύψει ανάγκη.
Από τη δανειστική Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας μπορούν να παίρνουν αίμα:
·        Οι αιμοδότες για τους ίδιους, τους συγγενείς και τους φίλους τους.
·        Τα παιδιά του Δήμου που έχουν σοβαρή ανάγκη.
Για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου διοργανώνει, σε τακτική βάση, εθελοντική αιμοδοσία. Η επόμενη προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία, στην οποία καλούμε κάθε πολίτη των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού να συμμετάσχει, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στον α’ όροφο του Δημαρχείου στους Αγίους Αναργύρους από 9:00 έως 13:00. Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε εθελοντής αιμοδότης: Η αιμοληψία είναι μια ακίνδυνη διαδικασία, που διαρκεί μόλις πέντε λεπτά. Η αιμοδοσία κάνει καλό στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται μόνο δέκα λεπτά για να αναπληρώσει τον όγκο αίματος που έχει χάσει. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης εφ’ όσον είναι υγιής και έχει ηλικία μεταξύ 18 και 62 ετών. Η συχνότητα που μπορεί ένας αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε 3-4 μήνες.
Επιπλέον, η υγεία του αιμοδότη εξετάζεται σχολαστικά. Γίνεται λήψη ιστορικού, ελέγχεται η πίεση του αίματος, ερευνάται μήπως ο αιμοδότης είναι αναιμικός. Το αίμα, πριν χορηγηθεί, εξετάζεται σχολαστικά για πολλές ασθένειες που μπορεί να έχει περάσει ο αιμοδότης χωρίς να το γνωρίζει (ηπατίτιδα κ.ά.). Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οτιδήποτε, το αίμα δεν χορηγείται και ειδοποιείται ο αιμοδότης για να κάνει τις εξετάσεις που πρέπει. Δεν επιτρέπεται στον αιμοδότη η λήψη φαρμάκων, ακόμη και ασπιρίνης, την ημέρα της αιμοδοσίας.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία διενεργείται με την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Σωτήριου Καμαρινόπουλου.
 
 
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ – ΣΩΣΕ ΖΩΕΣ
 

Μοιράσου την σελίδα