ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που ζούμε είναι μια πραγματικότητα που μας επηρεάζει όλους σε όλα τα επίπεδα. Η ανεργία και οι πολλαπλές οικονομικές επιβαρύνσεις έχουν επιφέρει σημαντικές επιδράσεις στον τομέα της υγείας και της ασφάλισης με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.  

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, στην προσπάθειά της να στηρίξει τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα  θέματα υγείας, ξεκίνησε τη δημιουργία μιας νέας δομής υπηρεσιών υγείας, το Κοινωνικό Φαρμακείο. Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, των Φαρμακοποιών του Κόσμου και των Φαρμακοποιών  της πόλης μας και εδρεύει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Λ. Δημοκρατίας και Ι. Μέρλα , 2ος όροφος).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία μιας δημοτικής τράπεζας φαρμάκων και στη συνέχεια τη διάθεσή τους σε συμπολίτες μας που είναι ανασφάλιστοι. Η λειτουργία του βασίζεται σε χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες και από φαρμακοποιούς της πόλης μας.

Τα φάρμακα που χορηγούνται πρέπει να είναι συνταγογραφημένα από γιατρό, που για τους ανασφάλιστους μπορεί να είναι και γιατρός από το Κοινωνικό Δίκτυο Υγείας του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ώρες λειτουργίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία στα τηλέφωνα: 213 2039925, 213 2039921.

Μοιράσου την σελίδα