ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Mια ξεχωριστή γιορτή  με θέμα: «Το Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον» αφιερωμένη στη μνήμη του  Πολυτεχνείου και των ιστορικών κινητοποιήσεων εκείνης της περιόδου διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας, το Σύλλογο Φίλων Ελληνικής Μουσικής & Ποίησης, την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων Καματερού και τη συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου «Ρωμιοσύνη»

Ακριβώς 40 χρόνια μετά, μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα,

το Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 19:00, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μαρία Έλενα», γέμισε  ήχους και εικόνες από τα σκληρά χρόνια της Δικτατορίας στην Ελλάδα, με κορύφωση τον ξεσηκωμό των φοιτητών στην Αθήνα το Νοέμβριο 1973.

Ο εκπρόσωπος των Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Περιόδου 1967 – 1973) κ. Ν. Τριανταφύλλου μετέφερε στους παρευρισκόμενους ζωντανές τις μνήμες, τις μαρτυρίες, τις καταγραφές και τις  συγκλονιστικές καταθέσεις αυτής της σκληρής περιόδου.

Με ευρηματικό τρόπο το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» μέσα από εικόνες, αφηγήσεις και μελωδίες, καθώς και με τη συνδρομή του Προέδρου Φίλων της Ελληνικής Μουσικής & Ποίησης κ. Τ. Λαζάρου, παρουσίασαν με ιδιαίτερο μουσικό τόνο την ιστορική αναδρομή του χρονικού του Πολυτεχνείου. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Καματερού κ. Νίκος Σαράντης, ο κ. Λαζάρου Τ. πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Ελληνικής Μουσικής και Ποίησης, ο κ. Μανώλης Πούλιος Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου Εκπρόσωπος του συλλόγου Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γιάννης Κουτελιέρης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Νίκος Παντελιάς, κ. Γιάννης Ρέππας, κ. Σταύρος Τσίρμπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Θεοδοσία Στίγκα, κ. Σκολαρίκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Σαμόλης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα. Παντελάκη και ο Δήμαρχος Καστελόριζου κ. Αχλαδιώτης.

Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» συμμετείχε στην εκδήλωση με την εξής σύνθεση: Τεό Λαζάρου - επιμέλεια – κιθάρα, Ζάντζας Τάσσος – κιθάρα, Γιάννης Τόλης – μπουζούκι Γιώργος Χαραλάμπης – μπουζούκι Γιάννης Καραμπότης – μπάσο Μάριος Καραμπότης – πιάνο και τραγούδι: Σταύρος Ξένος , Νατάσσα Μοισόγλου, Νίκος Μποφίλιος, Νατάσσα Παπαδοπούλου  και Γιάννης Σιδηράς.

Μοιράσου την σελίδα