ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Μήνυμα του Νίκου Σαράντη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

 

Στην τελετή του αγιασμού στο 6ο Δημοτικό σχολείο Καματερού, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού Νίκος Σαράντης.

Στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων την τελετή τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας.

Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη, τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης πραγματοποίησε τον εξής σύντομο χαιρετισμό:

«Σεβασμιώτατε ,
Φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς,
Αγαπητοί μαθητές,

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στέλνει κι ένα σήμα ελπίδας και καινούργιας δημιουργικότητας. Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα, η νέα γενιά της πόλης μας επιστρέφει στα θρανία και στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης, της εκπαίδευσης.

Με νοσταλγία για τις χαρές του καλοκαιριού αλλά όχι με στεναχώρια. Γιατί τα μαθητικά χρόνια είναι πάντα ανέμελα, γιατί το σχολείο είναι και μάθηση και παιχνίδι και παρέες με τους συνομήλικους, είναι η δική σας κοινωνία και ο δικός σας ασφαλής κόσμος.

Φροντίζουν γι αυτό οι εκπαιδευτικοί μας που στηρίζουν τις προσπάθειες σας με τον καλό λόγο, το χαμόγελο, την ευγενική προτροπή.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, όπως αποδεικνύει η ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα μας και το μορφωτικό επίπεδο της νεολαίας μας. Και νιώθω υποχρέωση μου να τονίσω ότι ανταπεξέρχονται με την ίδια επιτυχία στα καθήκοντα τους και αυτά τα χρόνια που εργάζονται σε αντικειμενικά δυσκολότερες συνθήκες, με κενά στα σχολεία, ελλείψεις, περικοπές αποδοχών.

Όπως στέκονται κοντά σε κάθε μαθητή που η οικογένεια του βιώνει τις δυσκολίες των ημερών μας, με διακριτική αλλά έμπρακτη συμπαράσταση. Γιατί συναισθάνονται ότι επιτελούν όχι μόνον επάγγελμα αλλά λειτούργημα και έχουν γι αυτό την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας.

Κάθε νέα σχολική χρονιά οι γονείς και κηδεμόνες τρέφετε και μεγαλύτερες προσδοκίες από την εκπαίδευση των παιδιών σας. Προσδοκείτε να δείτε την πρόοδο τους, να αντιληφθείτε τις ικανότητες τους να ξεδιπλώνονται, τον χαρακτήρα τους να ωριμάζει. Περιμένουμε από σας να είστε ενεργοί μέσα στη σχολική κοινότητα, να βοηθήσετε όπου σας ζητηθεί, να επισημάνετε τα προβλήματα και η φωνή σας θα ακουστεί.

Ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές θα είναι στο πλευρό όλων.

Θα διατηρήσουμε όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ασφαλή, καθαρά, ζεστά, φιλόξενα και λειτουργικά. Γιατί στα σχολικά κτίρια χτυπά η καρδιά της τοπικής μας κοινωνίας. Αυτονόητα θα είμαστε κοντά σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε κάθε περίσταση που απαιτείται, σε κάθε κοινωνική ή εκπαιδευτική ανάγκη.

Η εκπαίδευση χτίζει το μέλλον και αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για όλους μας.

Με τη συμβολή όλων θα γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη στην πόλη μας.
Καλή, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά !»
 
 
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα