ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


Με αντιπολεμική συναυλία ξεκίνησε η εκστρατεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στοΝ Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού,

παράλληλα υλοποιείται η δράση ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης

“ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ”

 

Με συναυλία ενάντια στον πόλεμο και στον ρατσισμό ξεκίνησε η εκστρατεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τις Δομές Αλληλεγγύης. 

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων συμμετείχαν το Μουσικό σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ και οι   Άλκης ΜΑΥΡΟΣ, Νίκος ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ, Θεοδοσία ΣΤΙΓΚΑ.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης τόνισε ότι :

«Ο ελληνικός λαός από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής. Άνοιξε τις πόρτες των σπιτιών στα νησιά για τις οικογένειες που έβγαιναν από τις βάρκες. Μάζεψε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Χιλιάδες εθελοντές εργάζονται για την διανομή βοήθειας και την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων. Η σημερινή συναυλία έχει σκοπό να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης μας σ’ αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης.»

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης συνεχίζεται με την δράση «ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ», όπου οι μαθητές των σχολείων του Δήμου ενημερώνονται από τους δασκάλους τους για τον πόλεμο και την προσφυγιά στην ιστορία μας και συγκεντρώνουν τρόφιμα, παιχνίδια, σχολικά είδη για τα παιδιά των προσφύγων.


 

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα