Ένας Ιούνιος Γεμάτος Πολιτισμό.

 
 
 
Ένας Ιούνιος γεμάτος Πολιτισμό.
Εκδηλώσεις μουσικής, χορού και εικαστικών τεχνών  στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού
 
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου» έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των Εικαστικών τμημάτων του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Τα έργα Ζωγραφικής, Κεραμικής, Αγιογραφίας, Κούκλας, Μαριονέτας, Κοσμήματος, Βιτρό, Fussingglass και  Μάσκας που εκτέθηκαν  ήταν κατασκευασμένα από τους μαθητές των τμημάτων.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον επισκέπτη η ποικιλία και η πρωτοτυπία των σχεδίων καθώς και η ποιότητα   που τα διέκρινε .
Oπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού εγκαινιάζοντας την έκθεση συνεχάρη  τους μαθητές για τα έργα τους  αλλά και τις επιμορφώτριες   των τμημάτων για την συμβολή τους.
Η έκθεση διήρκεσε μέχρι τις 18 Ιουνίου και ήταν πολλοί οι επισκέπτες της που στάθηκαν μπροστά στα έργα για να τα θαυμάσουν, ενώ άλλοι φρόντισαν να πάρουν πληροφορίες για την λειτουργία των τμημάτων προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποιο από αυτά.
 
Παγκόσμια ημέρα μουσικής
 
Την 21η Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής γιόρτασε φέτος ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού με δύο μουσικές εκδηλώσεις.
Στις 21 Ιουνίου δόθηκε η μουσική παράσταση «Μια φορά και έναν καιρό στη χώρα της αλήθειας» από την παιδική χορωδία το ορχηστρικό σχήμα και το τμήμα Φλογέρας  του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας .
Την εκδήλωση  που έγινε στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου»  προλόγισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιάννης Κουτελιέρης που αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιέρωσης της   Παγκόσμιας ημέρα Μουσικής, ευχαρίστησε τους συντελεστές αλλά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στα τμήματα του Οργανισμού.
Η παράσταση ήταν ιδιαίτερα  προσεγμένη και ανέδιδε νεανική φρεσκάδα αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα των θεατών.  
          Η δεύτερη συναυλία δόθηκε στις 23  Ιουνίου στο θερινό σινεμά «ΟΝΑΡ» της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων στο δροσερό καλοκαιρινό περιβάλλον του σινεμά.
Πρωταγωνιστές, τα μουσικά σχήματα των Αγίων Αναργύρων     Νίκος Πιππινέλης και  Sanbanta,  Invadersκαι  Brightshadows.
Ο χώρος γέμισε από  φίλους της  Ρόκ. Παλιά τραγούδια ανάδυσαν μνήμες  από μια άλλη εποχή και το ένθερμο κοινό χειροκρότησε από καρδιάς τους καλλιτέχνες για την παρουσία τους. Η βραδιά έκλεισε αλλά η ατμόσφαιρα εξακολούθησε να είναι θετικά φορτισμένη από τις νότες και τις μελωδίες. Οι λάτρεις του παλιού ρόκ αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με μια γλυκιά γεύση νοσταλγίας …
 
« Ο τόπος μας και η παράδοση»
 
Το Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» στης Δημοτικής Κοινότητας Καματερού στις 24 & 25 Ιουνίου μύρισε… Ελλάδα.
Τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Οργανισμού Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κλείνοντας τον κύκλο μαθημάτων τους για φέτος παρουσίασαν δείγμα της δουλειάς τους, στην εκδήλωση « Ο τόπος μας και η παράδοση».
Πήραν μέρος όλα τα τμήματα με μαθητές όλων των ηλικιών και χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα.
Μικροί και μεγάλοι χορευτές απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού όχι μόνο για τη χορευτική τους δεινότητα αλλά και  για την αγάπη τους στην  Ελληνική παράδοση.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Νίκος Σαράντης ανοίγοντας την εκδήλωση επεσήμανε την σπουδαιότητα της διατήρησης και της διάδοσης της παράδοσης μας ,επαινώντας τους χορευτές για αυτή τους την ενασχόληση.
Τέλος ανήγγειλε την λειτουργία του «ΟΡΦΕΑ» τον Ιούλιο ως θερινό σινεμά.  
 

Μοιράσου την σελίδα