Ημερίδα του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού για την Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου.

Ημερίδα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με θέμα «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού και του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας»
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, διοργάνωσε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ, στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη της ασθένειας που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία.
Το πρόγραμμα διήρκησε από τον Απρίλιο 2011 έως και τον Σεπτέμβριο 2011 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, όπως φάνηκε από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή των γυναικών της πόλης μας. Ειδικότερα, στις προληπτικές εξετάσεις συμμετείχαν περί τις 1200 γυναίκες, αριθμός που καταδεικνύει την ανάγκη για τη διενέργεια τέτοιου είδους δράσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σε συνέχεια του προαναφερόμενου προγράμματος, η Κοινωνική Υπηρεσία διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού και του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Κινηματοθέατρο «ΜΕΛΙΝΑ» επί της Λεωφόρου Φυλής 165 στο Καματερό.
Σκοπός της ημερίδας είναι, αφενός, να δοθεί η ευκαιρία στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού να ευχαριστήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για τη συνεργασία της και την παροχή της Κινητής Μονάδας για τη διενέργεια των εξετάσεων. Αφετέρου, να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τον κόσμο, και ιδιαίτερα τις γυναίκες, για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Για τον σκοπό αυτό, στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
·      Ο κ. Αμπατζόγλου Εμμανουήλ, Χειρούργος Επιστημονικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, με θέμα «Η Σημασία του Πληθυσμιακού Ελέγχου για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού – Ελληνική Εμπειρία».
·      Ο κ. Μώρος Κωνσταντίνος, Ιατρός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, με θέμα «Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου».
 

Μοιράσου την σελίδα