Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς

Συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη με τον Υπουργό
κ. Γιάννη Ραγκούση.
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διευθέτηση
του Ρέματος της Εσχατιάς.
 
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης, μαζί με τον Βουλευτή Β’ Αθήνας Λάμπρο Μίχο επισκέφθηκαν τον Υπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση και συζήτησαν την προώθηση του έργου Διευθέτησης του Ρέματος της Εσχατιάς. Μετά την παρέμβαση αυτή, και την εκδήλωση προσωπικού ενδιαφέροντος του Υπουργού, η Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκήρυξε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του εν λόγω έργου, προϋπολογισμού € 83.763.000.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2010 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Πρόκειται για  το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Δυτική Αθήνα, για την επίσπευση του οποίου και την υπέρβαση γραφειοκρατικών καθυστερήσεων πιέζει από την πρώτη στιγμή ο νέος Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Με την ολοκλήρωση του έργου και επίσης τη διευθέτηση των δευτερευόντων ρεμάτων που καταλήγουν στην Εσχατιά θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Καματερού, θα διευκολυνθεί η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και  θα επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης του Καματερού.
 

Μοιράσου την σελίδα