Τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που υλοποίησε ο Δήμος το μήνα Δεκέμβριο.

Τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού τον μήνα Δεκέμβριο.
Δράσεις και προγράμματα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.
 
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού αναπτύσσει συνεχώς δράσεις και προγράμματα, τα οποία σκοπό έχουν να υποστηρίξουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως τα παιδιά και οι οικογένειες, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσχέρειες στη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας σχεδιάζονται με γνώμονα τις ανάγκες ειδικά αυτών των κατηγοριών πληθυσμού. Υπεύθυνος των Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής είναι ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, κ. Σωτήριος Καμαρινόπουλος.
Ο Δεκέμβριος αποτελεί μήνα εντατικοποίησης των Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας και αυτό διότι, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας φαντάζουν οξύτερα. Έτσι, τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δεκεμβρίου απευθύνονται σε ανθρώπους που διαβιούν υπό δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
 
Τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δεκεμβρίου, ορισμένα από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, ενώ άλλα είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα, έχουν ως εξής:
7 – 13/12/2011
Κατά την περίοδο αυτή, οι Kοινωνικοί Λειτουργοί της Υπηρεσίας προέβησαν στη συγκέντρωση δικαιολογητικών με σκοπό την επαναξιολόγηση των πολιτών που χρήζουν υποστηρικτικής υλικής βοήθειας από τα Προγράμματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Η διαδικασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη τόσο για την ενσωμάτωση αιτημάτων από την περιοχή του Καματερού όσο και για λόγους διαφάνειας.
14/12/2011 και τέλη Δεκεμβρίου 2011-12-21
Την 14/12/2011 πραγματοποιήθηκε η διανομή γραβιέρας στους δικαιούχους του σχετικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στα τέλη του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του Προγράμματος με τη διανομή ζυμαρικών στους δικαιούχους. Οι ωφελούμενοι από το Πρόγραμμα διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέρχονται σε περίπου 236 άτομα στον Δήμο μας.
28/11/2011 – 9-12/2011
Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου σχετικά με την πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας να απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της πόλης μας να προσφέρουν τρόφιμα ώστε αυτά να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας με σοβαρές ανάγκες. Το κάλεσμα στους κατοίκους εξυπηρετεί έναν διττό στόχο. Αφ’ ενός σκοπό έχει τη συγκέντρωση τροφίμων, αφ’ ετέρου στοχεύει στην ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών. 
16 – 20/12/2011
Μεταξύ των παραπάνω ημερομηνιών, συγκεντρώθηκαν τα τρόφιμα που προσφέρθηκαν από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, σε συνέχεια του προαναφερόμενου καλέσματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Τα τρόφιμα προσέφεραν οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί.
20 – 21/12/2011
Πραγματοποιήθηκε η διανομή λαχανικών σε περίπου 100 οικογένειες της πόλης, κατόπιν χορηγίας της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών στον Δήμο.
20/12/11
Συνεργασία με την ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Υιοθεσίας ορφανών παιδιών στην Ελλάδα.
20/11/2011
 Η Ομάδα Εθελοντών «ΔΡΑΣΗ» και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ενίσχυσαν με τρόφιμα 40 οικογένειες της πόλης μας.
21/12/2011
Πραγματοποιήθηκε η διανομή πακέτων με συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία προήλθαν από χορηγίες. Επίσης, χορηγήθηκαν διατακτικές με είδη κρέατος σε 180 οικογένειες της πόλης μας.
22/12/2011
Σε συνεργασία με την UNESCO, πραγματοποιείται η διανομή καινούργιων ειδών ένδυσης σε οικογένειες της πόλης μας.
22/12/2011
Ενισχύονται 15 οικογένειες της πόλης μας με γαλοπούλες κατόπιν ευγενικής προσφοράς συμπολίτη μας.
Τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής προσφέρουν προσωρινή αλλά ουσιαστική ανακούφιση στους πιο ευάλωτους στην οικονομική κρίση συμπολίτες μας. Διαφαίνεται ήδη ότι το 2012 οι ανάγκες θα είναι αυξημένες. Στόχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου είναι η συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη, στο μέτρο του δυνατού, των Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής για το νέο έτος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναζήτηση συνεργασιών με διάφορους κοινωνικούς φορείς, η συνεισφορά των οποίων, όπως έχει αποδειχθεί, είναι πολύτιμη.
 

Share this post