ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "EURONET 50/50 MAX"

                                                                                 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EURONET 50/50 MAX

που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στο Ρέθυμνο

 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων -Καματερού, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση στη σχολική κοινότητα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, προγραμματίζει να υλοποιήσει το επιτυχημένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EURONET 50/50 MAX και να διαδώσει τη μεθοδολογία του προγράμματος στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και στο προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής με την Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού μέσω του Γραφείου Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Διαφάνειας συμμετείχε με εισήγηση στην τελική σχολική εκδήλωση του προγράμματος EURONET 50/50 MAX η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

Στην εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και Δήμων του Ρεθύμνου,  παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες των μαθητών και εκπαιδευτικών στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος που έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολικά κτήρια. Επίσης, έγινε συζήτηση για γενικότερα θέματα ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες βιωματικές δράσεις με θέμα την ενέργεια, όπως επιτραπέζια παιχνίδια, δραστηριότητες, εργαστήρια.

 

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα