Συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΔΑ Νίκου Σαράντη και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου

Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και του προέδρου της ΠΕΔΑ Νίκου Σαράντη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων
Σε υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ την Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Νοεμβρίου αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής κ. Νίκος Σαράντης, επισκέφθηκαν σήμερα τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με το Ειδικό Τέλος επί των ακινήτων.
Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών συμφώνησε με την κοινή θέση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι η διαδικασία καταβολής του Τέλους παρουσιάζει αδυναμίες, δυσλειτουργίες και ατέλειες, οι οποίες επιτείνουν την αναστάτωση μεταξύ των πολιτών, ιδίως στις παρούσες συνθήκες της έντονης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει ιδιαιτέρως τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.
Η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ υπογράμμισαν την πραγματική αδυναμία καταβολής του Ειδικού Τέλους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑμΕΑ κ.λπ. και έθεσαν ως βασικό αίτημα την απαλλαγή από το Τέλος όλων των προσώπων, τα οποία κάνουν ήδη χρήση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ και περιλαμβάνονται στις εν λόγω κατηγορίες.
Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι εξετάζει θετικά το αίτημα, καθώς και την πρόταση της ΚΕΔΕ να παρασχεθεί η δυνατότητα διακανονισμού των σχετικών οφειλών σε αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πως σκοπεύει να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, τα οποία έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του Νόμου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής διετύπωσαν επίσης το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μη εισπραχθεί ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2010, καθώς λόγω της έκτακτης εισφοράς δεν είναι δυνατή η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Ο κ. Οικονόμου επιφυλάχθηκε να εξετάσει και αυτή την πρόταση.
 

Share this post