ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου στο “Σπύρος Αποστόλου”

 

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου “Σπύρος Αποστόλου” του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, το ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας των δύο σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου μας, Αλέξανδρου Τσιγκουράκου και Δημήτρη Μαύρου, εξελίχθηκε σε μια συναισθηματικά πλούσια μουσική βραδιά. Ένα όργανο, πολυφωνικό αλλά με τόσο ντελικάτο ήχο και συγχρόνως αρκετά μοναχικό καθώς δύσκολα συμπράττει με άλλα όργανα, κατάφερε μέσα από την ερμηνεία των σπουδαστών μας να αναδειχθεί και να συγκινήσει.

Ακούστηκαν έργα σχεδόν απ’ όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της κιθάρας ενώ παράλληλα προβαλλόταν σε οθόνη το ανάλογο υλικό για τον κάθε συνθέτη και το έργο του.

Προλογίζοντας η καλλιτεχνική διευθύντρια του ωδείου, Ιωάννα Φουρουκλά, η οποία και επιμελήθηκε της όλης βραδιάς, μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η μουσική αυτή εκδήλωση σηματοδότησε το γεγονός της συγχώνευσης των ωδείων των δύο κοινοτήτων του δήμου σε ένα (κεντρικό και παράρτημα, με κοινή γραμμή και υπό την ίδια διεύθυνση), αφού καθένας από τους δύο σπουδαστές μας, προερχόταν από τα προηγούμενα ξεχωριστά ωδεία των κοινοτήτων, Αγίων Αναργύρων και Καματερού.

Ένα μεγάλο μπράβο στους δύο πολλά υποσχόμενους μουσικούς μας καθώς και στους δασκάλους τους, Σαράντη Φυρογένη και Γιώργο Μπουλαζέρη αντίστοιχα.  

 
 
 

Μοιράσου την σελίδα