Με λαμπρότητα διεξήχθη και φέτος ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων

Με λαμπρότητα διεξήχθη και φέτος
ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων.
 
Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος στους Αγίους Αναργύρους οι πολιούχοι της πόλης Κοσμάς και Δαμιανός.
 
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου έγινε Εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια συναυλία από την Ορχήστρα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου» και από τις Φιλαρμονικές του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. 
 
Την Παρασκευή 1η Ιουλίου έγινε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, η Λιτανεία Αγίων Λειψάνων και Ιερής Εικόνας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Στη συνέχεια συναυλία από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», με φιλική συμμετοχή της Θεοδοσίας Στίγκα και του Άλκη Μαύρου.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης στην ομιλία του: «Ολόκληρη η πόλη συμμετέχει στον σημερινό εορτασμό του Πολιούχου Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων. Είναι η μεγάλη γιορτή της πόλης, όπως πάντα ήταν αυτή η μέρα, όπως τη θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια και από τις αφηγήσεις των παλαιοτέρων γενεών.
Διαδραματίζει λοιπόν αυτός ο εορτασμός ένα σημαντικό ρόλο, γιατί μας συνδέει με την ιστορικότητα του τόπου μας. Αποτελεί κάθε χρόνο και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το δρόμο που έχουμε διανύσει, την πρόοδο που έχουμε επιτελέσει και τις προσδοκίες που έχουμε όλοι μαζί για το κοινό μας μέλλον.»
 
 

Μοιράσου την σελίδα