ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 10 - 18 ΕΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για Νέους !


Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΝΙΑ που είναι εταίρος στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο «LADDER» (Local Authorities for Development Education and Αwareness Raising). Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος διοργανώνεται στην Ελλάδα διαγωνισμός για νέους 10-18 ετών με αντικείμενο τη δημιουργία ενός σλόγκαν, μιας εικόνας ή ενός βίντεο (1-2 λεπτών) για την ανάπτυξη.


Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημόσια έκφραση παιδιών και εφήβων για το πώς αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που αναδύεται από τη λογική«Δρω τοπικά, σκέφτομαι και επιδρώ ευρωπαϊκά και παγκόσμια».


Ο διαγωνισμός συνδέεται θεματικά με την ανακήρυξη του 2015 ως το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη και την υιοθέτηση των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στόχων και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους νέους μας σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας, την απασχόληση, το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαπολιτισμικότητα, τη μετανάστευση, κλπ.


Ο νικητής/η νικήτρια από την Ελλάδα θα διαγωνιστεί με την εργασία του/της τους νικητές άλλων 26 χωρών ενώ οι πέντε πρώτοι (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) θα λάβουν ως έπαθλο από έναiPad Air.


Προθεσμία υποβολής εργασιών : 9 Δεκεμβρίου 2015

Περισσότερες πληροφορίες : amfiktio@otenet.gr

 


Μοιράσου την σελίδα