ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Α. ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 Δήλωση Νίκου Σαράντη
Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και που δυστυχώς επιδεινώνονται από χρονιά σε χρονιά. Παρά τις πρωτοβουλίες των οικολογικών οργανώσεων και των ενεργών πολιτών σ’ ολόκληρο τον κόσμο, απέχουμε ακόμη πολύ από τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και του μέλλοντος του πλανήτη.
Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί καθημερινή μας υπόθεση και να μην εξαντλείται σε επετειακές εκδηλώσεις, πολύ περισσότερο σε επικοινωνιακές κινήσεις.
Με την ευκαιρία λοιπόν της Ημέρας Περιβάλλοντος θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για τα κενά που υπάρχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και γενικά στη δομή πυρασφάλειας της χώρας εν όψει της θερινής περιόδου. Καλώ την Πολιτεία να ενεργήσει άμεσα για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της χώρας και ιδιαίτερα των ορεινών όγκων της Αττικής.
Επίσης κάνω έκκληση στο αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΚΑ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης στο Πάρκο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αττικής θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερο της εαυτό, παρά τα λιγοστά μέσα που διαθέτει, για την προστασία κάθε πράσινου χώρου που απέμεινε στην Αττική, για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης.
 

Μοιράσου την σελίδα