ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Επείγει η εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων που διεκδικεί ο Δήμος

στην περιοχή του Καματερού.

 

Σήμερα το πρωί, λόγω της δυνατής νεροποντής και των ορμητικών ομβρίων υδάτων, γκρεμίστηκε παλαιά οικία που ήταν χτισμένη μέσα στο ρέμα της Εσχατιάς, στην περιοχή του Καματερού.

Η συγκεκριμένη οικία είχε κατασκευαστεί αυθαίρετα χωρίς οικοδομική  άδεια.   

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού είχαν επισημάνει τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η ως άνω οικία και είχαν ζητήσει να εκτελεστούν στο σημείο αυτό του ρέματος εργασίες υποστήλωσης από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς ο Δήμος δεν έχει την σχετική αρμοδιότητα.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που και σήμερα προκλήθηκαν στην περιοχή του Καματερού και ιδιαίτερα στις λεωφόρους Φυλής και Δημοκρατίας  θα αντιμετωπιστούν μόνιμα μόνον με την κατασκευή των στομίων παροχέτευσης ομβρίων υδάτων των παράπλευρων ρεμάτων και του οδικού δικτύου  στον κεντρικό αγωγό ομβρίων που ήδη ολοκληρώνεται στο ρέμα της Εσχατιάς. Ο Δήμος μας έχει τονίσει την ανάγκη το έργο αυτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος να υλοποιηθεί άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Επίσης επείγει

·        η συνολική διευθέτηση των ρεμάτων της λεκάνης του Καματερού και

·        η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ομβρίων κάτω από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, ο οποίος θα δίνει διέξοδο στα όμβρια όλης της περιοχής από τις Αχαρνές μέχρι τους Αγίους Αναργύρους.

Έργα που έχουμε ζητήσει με συνεχή έγγραφα και επιστολές μας τα τελευταία χρόνια από όλους τους αρμόδιους φορείς. Χαρακτηριστικά, πριν δυο χρόνια ζητούσαμε άμεσα αντιπλημμυρικά έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος της πλημμύρας από το Καματερό. Η καθυστέρηση εκτέλεσης των έργων αυτών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχει σαν αποτέλεσμα τα συνεχή προβλήματα, ζημιές και καταστροφές περιουσιών συμπολιτών μας. Η υπομονή της πόλης, του Δήμου και των κατοίκων έχει πλέον, μετά και τις σημερινές πλημμύρες, εξαντληθεί.

 Ζητάμε από την Πολιτεία:

1.      Να δοθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος η κατασκευή των στομίων παροχέτευσης των παράπλευρων ρεμάτων και του οδικού δικτύου  του Καματερού στο έργο της Εσχατιάς.

2.      Να δοθεί για δημοπράτηση η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ομβρίων της Λ. Δημοκρατίας.

3.      Να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η μελέτη για τα παράπλευρα ρέματα και τα όμβρια της λεκάνης του Καματερού (που αφορά και τις περιοχές Γεροβουνού και Άτταλου).

4.      Να δοθεί τελική λύση για τα πρανή του Κηφισού.

5.      Να δοθεί ειδικό κονδύλι για τα σχολεία.

Μοιράσου την σελίδα