ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο KYKΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, στο πλαίσιο σχεδιασμού και εφαρμογής καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υλοποιεί έναν κύκλο επιμορφωτικών – βιωματικών σεμιναρίων με τη συνεργασία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Πρόκειται για μια σειρά επιμορφωτικών - βιωματικών σεμιναρίων, που εξελίσσονται κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 και πραγματοποιούνται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στη βιωματική διεργασία που αποτελεί το πιο πολύτιμο και αποτελεσματικό είδος μάθησης, ειδικά για τους ενήλικες. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι σχετικά με την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και σωματική υγεία των παιδιών. Κάποιες παρουσιάσεις θα έχουν την μορφή εισηγήσεων, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της φύσης του θέματος.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 όπου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο με θέμα «"Ωρα για διάβασμα: Πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση μελέτης. Ενισχύοντας τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες».

Ομιλήτρια ήταν η κα. Τσεκούρα Σοφία, Ειδική Παιδαγωγός, η οποία με γλαφυρότητα παρουσίασε τα «προβλήματα» που μπορεί να προκύψουν όταν έρχεται «η ώρα της μελέτης», τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και μίλησε για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες μέσα από παραδείγματα και πρακτικές. Μέσα από την παρουσίαση προέκυψαν πολλά ερωτήματα που πυροδότησαν την αρχή για μια γόνιμη κουβέντα με τους παρευρισκόμενους γονείς να ανταλλάζουν απόψεις και βιώματα.

Το επόμενο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού και είχε θέμα «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου».

Εισηγητές ήταν η κα. Πρίντεζη Άννα, Εκπαιδευτικός και ο κος. Ριζάβας Γιάννης, Νοσηλευτής (συνεργάτες του προγράμματος «Αριάδνη» του Πανεπιστημίου Αθηνών) οι οποίοι μας παρουσίασαν λεπτομερέστατα τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τα παιδιά κυρίως μέσα από την αλόγιστη και χωρίς περιορισμούς χρήση του διαδικτύου. Τα ερωτήματα που προέκυψαν ήταν εποικοδομητικά και ανέκυψε η ανάγκη διεύρυνσης του βιωματικού σεμιναρίου και σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το παραπάνω πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία, τηλέφωνο επικοινωνίας : 213.2030930

Υπεύθυνος για το συντονισμό και την οργάνωση του παραπάνω προγράμματος είναι ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης , κος Παντελιάς Νίκος.

 

Μοιράσου την σελίδα