Εγιναν τα εγκαίνια του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου "Μελία 2" στο Καματερό.

Έγιναν τα εγκαίνια του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου
«Μελία 2» στο Καματερό.
 
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία ΙΙ» στο Καματερό. Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Μελία ΙΙ» παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης σε παιδιά σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες υγείας: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.
Το «Μελία ΙΙ» αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία» που λειτουργεί με επιτυχία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και στόχο έχει να καλύψει ανάλογες ανάγκες στην περιοχή του Καματερού στα πλαίσια του ενοποιημένου πλέον Δήμου. Η λειτουργία των δύο Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό φορέα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – ΕΔΡΑ». Αυτή τη στιγμή τα δύο Κέντρα στον συνενωμένο Δήμο εξυπηρετούν περίπου 110 οικογένειες.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν παιδιά και γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων «Μελία» και «Μελία ΙΙ» όπως και εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νικόλαος Σαράντης, ο κ. Σωτήριος Καμαρινόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, ο κ. Ζήσης Πότσης, Αντιδήμαρχος Πόλης Καματερού, η κ. Ευγενία Ζαλακούδη, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Ελαιοτριβάρης, ο κ. Ευάγγελος Στάθης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθώς και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο κ. Ιωάννης Κουτελιέρης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας» ο κ. Ιωάννης Ρέππας, Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Παναγιώτης Σταφυλάς, Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Άγγελος Ψαρρός, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καματερού, ο κ. Ιωάννης Θεοδώρου, Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καματερού, η κ. Ειρήνη Ξυπτερά, Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καματερού και ο κ. Νικόλαος Τσίκος, Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καματερού. Ως εκπρόσωπος του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού φορέα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – ΕΔΡΑ», παρευρέθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.  
Μετά τον αγιασμό, ο κ. Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο υπογράμμισε ότι η λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρο «Μελία ΙΙ» στην περιοχή του Καματερού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενοποίηση των περιοχών του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων στο πλαίσιο του Καλλικρατικού Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Ανάλογες πρωτοβουλίες, με την πραγματοποίηση παράλληλων δράσεων και την παράλληλη λειτουργία θεσμών και στις δύο περιοχές, θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Αφετέρου, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε συνολικά στο πλέγμα των δράσεων για τη στήριξη ευπαθών ατόμων και οικογενειών, που αναπτύσσει η Κοινωνική Υπηρεσία, και στο οποίο εντάσσεται η λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία ΙΙ», και υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, ανάλογες, πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο εφόσον βούληση του Δήμου είναι να στέκεται αρωγός στις ανάγκες των πολιτών του, ιδιαίτερα στη σημερινή, πολύ δύσκολη συγκυρία.
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Οικονόμου
Ο κ. Οικονόμου, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού διότι τόλμησε να καινοτομήσει και να αναζητήσει μια συνεργασία με έναν κοινωνικό μη κερδοσκοπικό φορέα εκτός Δήμου, όπως η «ΕΔΡΑ», προκειμένου να εξασφαλίσει τη λειτουργία ενός θεσμού που θα παρέχει υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζονται οι δημότες.
Μετά την τελετή των εγκαινίων εμφανίστηκε ένας κλόουν για να τα ψυχαγωγήσει τα παιδιά, κάτι που έγινε δεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μικρούς μας φίλους.
 
 

Μοιράσου την σελίδα