Εκδήλωση για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδήλωση για την Ημέρα Γενοκτονίας
των Ελλήνων του Πόντου.
 
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγωνιστικής αποφασιστικότητας, για δεύτερη χρονιά στο Καματερό, ο τοπικός σύλλογος Ποντίων «Δημήτρης Ψαθάς», τίμησε την 19η Μαΐου - Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έτσι όπως καθιερώθηκε με το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο αιδεσιμότατος πατέρας Κωνσταντίνος και το τελετουργικό πλαισίωσε η Φιλαρμονική υπό την διεύθυνση του αρχιμαέστρου κ. Βασίλη Κουνάδη.
Παρούσα η Δημοτική Αρχή με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πολύδωρα Τσελέκα να εκπροσωπεί τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων-Καματερού κ. Νίκο Σαράντη.
Μαζί του οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζήσης Πότσης και Σωτήρης Καμαρινόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Σταφυλάς, Σωτήρης Κατσιμάρδος, Γιάννης Ρέππας και Δημήτρης Κατσαντώνης.
Από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της πόλης, μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος «Το Γιορντάνι», ο Σύλλογς Ηπειρωτών και ο Σύλλογος Πελοποννησίων «Ο Γέρος του Μοριά».
Από τα αδελφά ποντιακά σωματεία στεφάνι παραυρέθηκαν η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης, ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων της ΠΟΕ στεφάνι κατέθεσε ο πρ. πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. κ. Γιάννης Σαββίδης.
Σημαντική στιγμή της σεμνής τελετής ήταν η κατάθεση στεφάνου εν ονόματι του Συλλόγου Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς» από δύο εκ των ιδρυτικών μελών που μέχρι και σήμερα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του αγώνα, τον επίτιμο πρόεδρο κ. Αλέκο Αναστασιάδη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλη Αναστασιάδη.
Η συνέχεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου.
Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε και προσφώνησε ο κ. Βασίλης Αναστασιάδης.
Το νεαρό μέλος μας Δέσποινα Γιεμενιτζόγλου διάβασε κείμενο αφιερωμένο στην Πόντια Μάνα, με την ευκαιρία της Ήμέρας της Μητέρας. Στο τελευταίο μέρος η Γραμματέας του συλλόγου
κα. Πόπη Χατζηγεωργιάδου παρουσίασε τον επίσημο καλεσμένο μας με ένα σύντομο βιογραφικό.
Ο δρ. Ιστορίας κ. Βλάσης Αγτζίδης κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση με την εισήγησή του και τις καινοτόμες τοποθετήσεις του σε καίρια ζητήματα που ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα
της επαναπαυμένης ιστορικής συνείδησης του νεοέλληνα.
Επακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους ιδιαίτερα προβληματισμένους ακροατές.
 

Μοιράσου την σελίδα