ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑΣ

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ιατρικών Εργαστηρίων IATRICA οργανώνει «Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου Δυσλιπιδαιμίας» υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Στόχος της καμπάνιας είναι αφενός η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία που αντιπροσωπεύουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους και αφετέρου ο δωρεάν έλεγχος μέσω αιματολογικής εξέτασης όλων των ανασφάλιστων, ανέργων και απόρων άνω των 30 ετών. Ο δωρεάν δυσλιπιδαιμικός έλεγχος περιλαμβάνει τη μέτρηση στο αίμα της ολικής χοληστερόλης, της HDL χοληστερόλης, LDL χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων καθώς και του αθηρωματικού δείκτη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού άνω των 30 ετών που είναι άποροι, ανασφάλιστοι και άνεργοι. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να επισκεφτούν τα συμβεβλημένα ιατρεία του Δικτύου IATRICA κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού (Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα), τηλ. επικοινωνίας:
213 2039921

Για την επιβεβαίωση των δικαιούχων είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ τους καθώς και τα εξής δικαιολογητικά:
  1. Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης Κοινωνικού Ασφαλιστικού Ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
  2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας) και
  3. Κάρτα ανεργίας άνω των 12 μηνών ή τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία ισχύος που έχει παρέλθει
  4.  Βιβλιάριο απορίας (φωτοτυπία)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κρατάνε τα παραπάνω δικαιολογητικά σε αντίγραφα τόσο στο Δήμο όσο και στο συμβεβλημένο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Share this post