ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Υ.) ΣΤΟ PECS ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Στο ετήσιο συνέδριο του Π.Ο.Υ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Pecs της Ουγγαρίας από 1 - 3 Μαρτίου με τίτλο “Δημιουργώντας Υγιείς Πόλεις: Περιεκτικές, Ασφαλείς, Ανθεκτικές και Βιώσιμες”, συμμετείχε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Ήταν μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, μιας και μέσω του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων εκπροσωπήσαμε σε επίπεδο εισηγήσεων την Ελλάδα. Ειδικότερα, η πόλη μας η οποία συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο με δύο παρουσιάσεις που υποβλήθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και εγκρίθηκαν από τον ΠΟΥ, εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοινωνικής Αλληλεγγύης , κο Παντελιά Νίκο.

Συγκεκριμένα , την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο : “Υγιείς Πόλεις: με κατεύθυνση τις ανθεκτικές κοινότητες“ , που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του συνεδριακού κέντρου , συμμετείχε η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής , κα Οικονομοπούλου Αγγελική, η οποία έκανε παρουσίαση με θέμα: utilising resources in order to achieve social cohesion in local Administration : the example of the Municipality of Aghii Anargiri Kamatero” (Αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους με στόχο την κοινωνική συνοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση : το παράδειγμα του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού) και συμμετείχε στο γόνιμο διάλογο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ακολούθησε παρουσίαση από την Κοινωνιολόγο, κα Κεντεποζίδου Αναστασία, στη θεματική: Μαθαίνοντας μέσα από την πράξη: “Καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον” και πως οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή.

 

Η συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού στο παραπάνω συνέδριο του Π.Ο.Υ αποτελεί μία εξαιρετική εμπειρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σε τοπικό επίπεδο ανάμεσα σε εξειδικευμένα στελέχη στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Τέλος μέσα από την παρουσίαση δόθηκε στον Δήμο μας η μοναδική δυνατότητα να αναδείξουμε τους τρόπους αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τους πολίτες με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των κοινοτήτων.

Μοιράσου την σελίδα