ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού με θέμα «Προστατεύουμε τα Ζώα – Δημιουργούμε Πολιτισμό» στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Δήμου για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στα θέματα της πόλης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με εκπαιδευτή ζώων και κτηνίατρο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου κας Παπαναγιωτάκη Μαρίας και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 15 ομιλίες σε αντίστοιχα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Τις ομιλίες παρακολούθησαν συνολικά 1.000 μαθητές της Γ' και Δ' τάξης.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα ζώα της πόλης, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα αδέσποτα και τον τρόπο διαχείρισής τους ενώ οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής σε συνεργασία με τον κτηνίατρο ενθάρρυναν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε συζήτηση θέτοντας όλες τις απορίες που έχουν γύρω από τη φροντίδα, εκπαίδευση, διαχείριση των ζώων. Τέλος, ο εκπαιδευτής πραγματοποίησε βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα την πληροφόρηση.

Στα πλαίσια της δράσης, ο Δήμος, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και το καλύτερο σχέδιο με θέμα τα κατοικίδια και τα αδέσποτα που θα ζωγραφίσουν οι μαθητές που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις, θα υιοθετηθεί από τον Δήμο για τη δημιουργία έντυπου υλικού (αφίσες, φυλλάδια, κλπ) και θα χρησιμοποιηθεί στην καμπάνια ενημέρωσης για πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Η συμβίωση με τα ζώα κι, επομένως, η κατανόηση ότι πρόκειται για όντα με ψυχή, ανάγκες και συναισθηματικό κόσμο αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και καλοσύνης για κάθε άνθρωπο. Ο άνθρωπος που επιδιώκει το σεβασμό και την προστασία των ζώων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, την ελευθερία και την ευζωία τους έχει αντίστοιχη στάση ζωής και με τους ανθρώπους." εξηγεί η Αντιδήμαρχος κα Παπαναγιωτάκη και, συνεχίζει, “Για να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα βίας, κακής συμπεριφοράς ή εγκατάλειψης όχι μόνο των ζώων, κυρίως των αδέσποτων, αλλά και των συνανθρώπων μας, αποφασίσαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ενημερωμένους πολίτες. Και δημιουργείς ενημερωμένους πολίτες όταν υπάρχει παιδεία. Η παιδεία αυτή, αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή για τον Δήμο μας”.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος ΑΑΚ ήταν από ο πρώτος δήμος στη Δυτική Αθήνα που οργάνωσε το πρόγραμμα αυτό.

Τέλος, και με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Δήμαρχος, κος Νίκος Σαράντης και η Αντιδήμαρχος κα Παπαναγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη του προγράμματος, ευχαριστούν θερμά για τη συνεργασία τους εκπαιδευτές ζώων, κο Βλάση Σαρλά και κο Κώστα Αδαμόπουλο, καθώς και την κτηνίατρο κα Ελισσάβετ Κριτσοταλάκη οι οποίοι με τις γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία τους προσέγγισαν τους μαθητές με ιδιαίτερο και καθοριστικό τρόπο, μεταδίδοντάς τους το μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα και έχουν όραμα το οποίο θέλουν να μοιραστούν.

 

Μοιράσου την σελίδα