Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ τέλεσε σήμερα τον αγιασμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων.

 

Στο μήνυμα του προς τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «Στο Ευαγγέλιο αναφέρεται πως σκοπός της ζωής είναι να αποκτήσουμε σοφία, δηλαδή γνώσεις, αλλά υπάρχει και μία ακόμη Σοφία, η άνωθεν κατερχομένη, η Σοφία και η αγάπη του Θεού. Αν δεν αγκαλιάσουμε αυτές τις δύο σοφίες δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε χαρισματικοί άνθρωποι».

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου που αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης και αναφέρθηκε στο πλούσιο κοινωνικό έργο προσφοράς και αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος που αποτελεί πολύτιμο στήριγμα για την ελληνική οικογένεια.

Απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές ο Δήμαρχος τόνισε ότι «Η εκπαίδευση προσφέρει στον άνθρωπο όχι μόνον την ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά και την διαμόρφωση ενός πληρέστερου και αρτιότερου χαρακτήρα. Γι αυτό το λόγο το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι πρωταρχικό και αναφαίρετο. Έχει κατακτηθεί μέσα στους αιώνες, με αγώνες. Και σας καλώ να δείτε την εκπαίδευση με αυτή τη ματιά, όχι ως υποχρέωση αλλά ως μια ευκαιρία και ένα δικαίωμα σας το οποίο θα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Ειδικά οι μαθητές και μαθήτριες της Πρώτης τάξης, τα «πρωτάκια» όπως λέμε με αγάπη, να δείτε το σχολείο σαν το καινούργιο δεύτερο σπίτι σας. Είναι ένας χώρος αφιερωμένος σε σας, όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για το παιχνίδι, τη μουσική και το τραγούδι, για να κάνετε καινούργιους φίλους και να ανοίξετε τα φτερά σας.»

Στην τελετή του αγιασμού παρευρέθησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Συμεών Βολιώτης, ο προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Κυριάκος Μυκονιάτης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στάμος Αδάμ, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού κ. Καραγιανάκη Αδαμαντία, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου και φυσικά οι μικροί μαθητές που φωτογραφήθηκαν με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο και χάρηκαν αυτή την ξεχωριστή μέρα του αγιασμού.

 

 

Μοιράσου την σελίδα