«Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΧΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΛΕΛΗ

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ενημερωτική εκδήλωση «Η κατάθλιψη στην σύγχρονη εποχή» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Σπύρος Αποστόλου.

Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, η καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μένη Μαλλιώρη και η αναπτυξιακή ψυχολόγος Λαμπρινή – Θεοδώρα Ακαλέστου. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Ιγνατίου.

Στην δράση του Σταμάτη Μαλέλη για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της κατάθλιψης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης.

Η κατάθλιψη αποτελεί την πιο συνηθισμένη ψυχολογική διαταραχή στον κόσμο. Ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων βρίσκεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή του.

Όλοι ξέρουμε ότι τα ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και τα συγκριτικά ήπιας μορφής όπως η κατάθλιψη, αποτελούσαν στο παρελθόν “ταμπού”, δεν μιλούσαμε δημόσια γι αυτά.

Όμως με την σιωπή και την κοινωνική αδιαφορία το πρόβλημα απλά γίνεται μεγαλύτερο.

Γι αυτό είναι σημαντικό το ότι επώνυμα πρόσωπα σε όλες τις χώρες έχουν δημόσια δηλώσει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάθλιψης και έχουν δώσει μάχη για την κοινωνική ευαισθητοποίηση.”

Στην Ελλάδα ο γνωστός δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης έχει εκδώσει δυο βιβλία για την προσωπική του εμπειρία και τον εσωτερικό αγώνα ενάντια στην κατάθλιψη και έχει δημιουργήσει έναν σχετικό δημόσιο χώρο διαλόγου στο διαδίκτυο και μέσω ενημερωτικών ημερίδων. Μέσα από τον οποίο συμβάλλει στην ενημέρωση και στην στήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάθλιψης ή συγγενών ψυχολογικών δυσκολιών.

Προσεγγίζει στα βιβλία και στις ομιλίες του το θέμα με έναν ξεχωριστό τρόπο, μέσα από προσωπική και μυθιστορηματική αφήγηση, συνδέοντας το με όλα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνίας μας και τον τρόπο που ο καθένας καλείται να οργανώσει την ζωή του».

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή πολλών από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Μοιράσου την σελίδα